Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivična prijava protiv Opštine Berane i ministarke Novaković Đurović

Građanka Berana Danojla Raičević je podnijela zbog odbacivanja zbog odlaganja medicinskog azbest otpada bivšeg infektivnog odjeljenja Opšte bolnice Berane

Građanka Berana Danojla Raičević podnijela je danas Centru bezbjednosti Berane krivičnu prijavu protiv Opštine Berane i ministarke ekologije Ane Novaković Đurović povodom ekološkog incidenta u tom gradu.

Raičević je prijavu podnijela zbog odlaganja medicinskog azbest otpada bivšeg infektivnog odjeljenja Opšte bolnice Berane. U prijavi je ukazala da je azbest otrovna supstanca koja u najmanjim količinama izaziva kancer pluća i drugih organa.

U prijavi je navela da je, pored Opštine Berane i Novaković Đurović, podnosi i protiv NN lica koje koordinira odlaganjem otrovnog otpada i firme koja je po ugovoru zadužena za odlaganje otrovnog otpada.

Foto: Privatna arhiva/Danojla Raičević

”Već nekoliko dana na lokaciji lijeve strane Lima u neposrednoj blizini Opštine Berane, to jest preko puta kuce Softića se odlagao azbest materijal bivšeg infektivnog odeljenja Opšte bolnice Berane. Tražim od nadležnog državnog tužioca i nadležnih organa da deponiju pod hitno ograde kao što to zahtijeva pravilnik na osnovu člana 54 stav 9 Zakona o upravljanju otpadom”, navela je Raičević u prijavi.

Ističe da je “opšte poznato svakom ko je išao u osnovnu školu da je azbest otrovna supstanca koja u najmanjim količinama izaziva kancer pluća i drugih organa”.

”Fotografije imam u svom telefonu i spremna sam da ih proslijedim državnom tužiocu i svim nadležnim organima”, poručila je Raičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve