Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivična prijava protiv još jedne maloljetne osobe zbog lažne dojave o eksplozivnoj napravi

Protiv njega je podnijeta krivična prijava nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo lažno prijavljivanje

Policija je identifikovala još jednog maloljetnika starog 17 godina, koje je putem mejla uputilo poruku prijeteće sadržine na adresu Srednje mješovite škole “Mladost” u Tivtu, saopštila je Uprava policije.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo lažno prijavljivanje.

“Osumnjičeni maloljetnik je 29. februara uputilo mejl prijeteće sadržine na adresu Srednje mješovite škole “Mladost” u Tivtu, čiji sadržaj se odnosio na navodno postavljenu eksplozivnu napravu u toj ustanovi”, istakli su iz policije.

Ističu da će Uprava policije u kontinuitetu nastaviti rad na predmetima ovog tipa i istraživanje ovakvih kriminalnih aktivnosti sa posebnom pažnjom, u cilju zaštite najranjivijih društvenih kategorija.

“Naglašavamo i ukazujemo maloljetnim licima, ali i cjelokupnoj javnosti da aktivnosti koje se preduzimaju u sajber prostoru podrazumijevaju i odgovorno ponašanje svih korisnika informacionih tehnologija, a odgovornost je na svakom pojedincu koji eventualno krši pozitivno pravne propise. Istovremeno apelujemo na roditelje ali i na prosvjetne radnike da povećaju pozornost i nadzor djece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite cjelokupnog društva”, poručili su iz Uprave policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve