Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Korjenita reforma sistema obrazovanja temelj uspješne Crne Gore

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović je pohvalila dosadašnju uspješnu saradnju u dijelu obalsti nauke i inovacije

Obrazovanje je temelj uspješne Crne Gore i ulaganje u sistem obrazovanja jeste investicija za budućnost, ocijenjeno je danas na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) Anđele Jakšić Stojanović sa predstavnicima Američke privredne komore.

Predstavnici Komore, kako je saopšteno iz resora, su čestitali ministarki stupanje na funkciju i poželjeli puno uspjeha u radu.

“Komora predstavlja društvo inovativnih kompanija koje je svjesno značaja ulaganja u obrazovanje”, kazala je predsjednica Svetlana Vuksanović.

Navodi se da je naglasila i značaj ulaganja u nauku i inovacije, kroz koje se stvara dodatna vrijednost zemlje, te da postoje postoje brojne oblasti u kojima ideje i prakse članica Komore mogu biti iskorištene.

Izvršni direktor Marko Miročević je iskazao uvjerenje u produktivnu saradnju između dvije institucije.

Iz MPNI su kazali da Miročević je istakao ključne strateške prioritete Komore – digitalnu transformaciju i podršku novim tehnologijma.

“Američka privredna komora doživljava Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija kao nosioca razvoja Crne Gore”, kazao je Miročević.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović je pohvalila dosadašnju uspješnu saradnju u dijelu obalsti nauke i inovacije.

Ona je, prezentujući planove Ministarstva koja podrazumijeva korjenitu reformu sistema prosvjete, navela da će se u narednom periodu raditi na promociji i “oživljavanju” postojeće platforme “Digitalna Škola”, za koju računa da će “oživjeti u narednom periodu” imajući u vidu da su u proteklom periodu obezbijeđena računarska oprema u vrijednosti od preko šest miliona eura.

Na sastanku, dodaju iz MPNI, je ukazano i na značaj povezivanja naučnoistraživačkih ustanova sa privredom koji doprinosi razvoju čitavog društva, razgovarano o daljoj saradnji kroz zajedničke interese i tačke spajanja ove dvije institucije, kao i o proširenju Sporazuma o saradnji i na oblast obrazovanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve