Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Kontrolisani pripadnici kriminalnih grupa: Oduzet Audi, motocikl, oružje, municija, droga…

Shodno akciji ''Poštuj život, vrati oružje'', građani su Odjeljenju bezbjednosti Kotor predli pištolj i 58 komada municije različitih kalibara.

Policija je 23. i 24. juna kontrolisala pripadnicike organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantne osobe licima i pretresala stambene objekte koje koriste pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, u mjestima Škaljari i Mirac. U akcijama na primorju policija je oduzela Audi, motocikl, oružje, municiju, drogu…

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su u saradnji sa službenicima Interventne jedinice Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, izvršili osam ciljanih kontrola pripadnicika organizovanih kriminalnih grupa, od kojh je šest bezbjednosno interesantnih  osoba sankcionisano zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dok je od K.M. iz Kotora, pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, u cilju provjera privremeno oduzet motocikl marke „Piaggo”, uz saglasnost osnovnog državnog tužioca u Kotoru”, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, preduzimajući operative mjere i radnje policijski službenici su od P.D. iz Kotora, oduzeli startni pistolj koji je ovo lice upotrijebilo na javnom mjestu u naselju Vranovići. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

“Osim toga, kotorska policija je u večernjim časovima vršila pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju kojom prilikom je sankcionisano 18 vozača – podnijeto 18 prekršajnih prijava, od kojih je devet lica zatečeno da vozilom upravljaju pod dejstvom alkohola u organizmu”, ističu u Upravi policije.

Shodno akciji „Poštuj život, vrati oružje“, građani su Odjeljenju bezbjednosti Kotor predli pištolj i 58 komada municije različitih kalibara.

“Nastavkom planiranih aktivnosti u Ulici benovo, kontrolom vozila marke „Audi”, kojim je upravljalo lice V.V. iz Tivta, detaljnim pregledom policijski službenici su pronasli 13 pvc pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin, ukupne mase 34,4 grama. V.V. je po nalogu višeg državnog tuzioca u Podgorici lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavijanje u promet opojnih droga”, kaže se u saopštenju.

Od njega je privremeno oduzet mobilni telefon kao i pomenuto vozilo.

Juče su zatim, postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor u saradnji sa službenicima odjeljenja bezbjednosti Budva, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi pomenuti V.V. iz Tivta, na području opštine Budva.

Pretresom je pronađen pištolj marke „Unique“ kalibra 7,65 mm, sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije.

“Takođe, istog dana izvršen je i pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.V. u Tivtu i tamo je policija pronašla pištolj marke „Glock 9×19“ kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 11 komada municije, te 35 komada municije u kutiji. Pronađena droga droga, mobilni telefon, kao i vatreno oružje biće predmet vještaćenja”, kazali su iz policije.

Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su shodno planskim aktivnostima 23. juna u saradnji sa Interventnom jedinicom Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi izveli akciju „Mladost”, kojom prilikom su kontrolisali četiri ugostiteljska objekta i jedno maloljetno lice zatekli u konzumaciji alkoholnih pića.

“U nastavku akcije, kontrolisana su 74 lica, od kojih su četiri bezbjednosno interesantna, a koja su nakon izvršene kontrole dovedena u sluzbene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat, radi prikupljanja obavještenja. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug” će i u narednom periodu preuzimati planske aktivnosti prema članovima organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnim licima u cilju obezbjeđivanja stabilnog i bezbjednog ambijenta kako za građane primorskih opština tako i za turiste koji borave na području crnogorskog primorja”, zaključije se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve