Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Komunalni policajci podnijeli krivičnu prijavu protiv Injac: Nezakonito imenovala v.d. načelnika

U prijavi koju su uputili SDT-u i GST Vladimiru Novoviću oni ukazuju na nezakonito imenovanje vršioca dužnosti načelnika komunalne policije

Komunalni policajci Podgorice podnijeli su krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Olivere Injac zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada, kao i postojanja drugog krivičnog djela.

U prijavi koju su uputili SDT-u i GST Vladimiru Novoviću, a u koju je Portal Analitika imao uvid, oni ukazuju na nezakonito imenovanje vršioca dužnosti načelnika komunalne policije.

– Olivera Injac je 13. septembra izvšila imenovanja Radenka Radenovića za VD načelnika komunalne policije Grada Podgorice. Zakonom o komunalnoj policiji pored opštih uslova predviđeni su i posebni, između ostalog položen ispit za vršenje poslova komunalnog policajca – načelnika komunalne policije – navode Komunalni policajci Podgorice u prijavi.

Norma je, kako su kazali, imperativnog karaktera i svako kršenje predstavlja zloupotrebu službenog položaja, što je u prošlosti bio predmet rada SDT u odrđenim opštinama gdje postoje presude po tom osnovu.

– Radenović je polagao ispit za komunalnog policajca tek 2. oktobra 2023. godine, što se može provjeriti kod Komisije za polaganje koja je ga je vršila – stoji u prijavi.

Samim tim, Injac je, kako su istakli u prijavi, zvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja na štetu budžeta Glavnog grada, jer je i pored činjenice da je znala da imenovani ne ispunjava uslove izvršila imenovanje i omogućila mu nezakonito sticanje imovinske koristi.

Kako saznaje Portal Analitika, u najavi je još jedna krivična prijava i to zbog nezakonitog imenovanja v.d. komandira Službe zaštite spašavanja Zdravka Blečića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.12.2023-20:17 20:17

Ona je i prije radila nezakonito..sa onom..cetnik zenom..Vakcine skandal…i jos puno cega..