Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Komar: Zaposleni na Univerzitetu da se solidarišu sa kolegama sa FCJK

''Nemjerljiv i neumoran doprinos FCJK-a borbi za očuvanje crnogorskog kulturnog identiteta, upućuje na sumnju da je ovo nejednako tretiranje još jedan u nizu politički motivisan pritisak na zaposlene na ovom Fakultetu''

Smatram da zaposleni/e na Univerzitetu Crne Gore (UCG) treba da budu solidarni sa koleginicama i kolegama sa FCJK i traže dosljednu primjenu Zakona za sve, ocijenila je vanredna profesorica na Fakultetu političkih nauka (FPN) Olivera Komar . 

“Neprijatno me iznenadila informacija da su koleginice i kolege sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost nejednako tretirani/e u novom obračunu koeficijenata za zarade zaposlenima u javnom visokom obrazovanju”, objavila je Komar na Twitter-u.

Po riječima Komar, iako je održivost rasta zarada bez realnog ekonomskog rasta tema za sebe, ako je već do njega došlo, kako kaže, “Zakon se ne smije diskriminatorno sprovoditi”.

“Nemjerljiv i neumoran doprinos FCJK-a borbi za očuvanje crnogorskog kulturnog identiteta, upućuje na sumnju da je ovo nejednako tretiranje još jedan u nizu politički motivisan pritisak na zaposlene na ovom Fakultetu”, navela je Komar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve