Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Junski repertoar Kraljevskog pozorišta Zetski dom

Tokom juna biće upriličeno osam programa

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” objavilo jerepertoar za jun, tokom kojeg će biti upriličeno osam programa. Izuzev predstava, među kojima je i premijera jednog koprodukcionog komada, mjesec će obilježiti i događaji posvećeni Božidaru – Boti Nikoliću i Josipu Sladeu.

Junski repertoar u “Zetskom domu” otvara večerašnje izvođenje “Kapitala” (režija: Andraš Urban, početak: 20:00).

Nakon toga, u utorak, 8. juna (19:00), na programu će biti Filmsko veče posvećeno nedavno preminulom Božidaru – Boti Nikoliću, direktoru fotografije i reditelju, koje će biti upriličeno u saradnji s Crnogorskom kinotekom.

10. juna slijedi izvođenje koreodrame “U amanet” (20:00). Riječ je o autorskom projektu Tamare Vujošević Mandić, u produkciji podgoričkog FIAT-a.

U petak, 11. juna (19:00), na programu će biti komad “Rani jadi”, koji je, po istoimenom djelu Danila Kiša, režirao Petar Pejaković, čiji su akteri djeca i mladi Cetinja.

Komad Crnogorskog narodnog pozorišta “Đokonda”, nastao po motivima romana Viktora Lodata, čija je rediteljka Dušanka Belada, publika u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” moći će da isprati u subotu, 12. juna (20:00).

Istog dana, u Podgorici će premijerno biti izvedena predstava “Ana Karenjina”, u koprodukciji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” i Dramskog studija “Prazan prostor”. Reditelj komada po istiomenom Tolstojevom djelu je Mirko Radonjić, dok će premijera biti upriličena u vojnom hangaru u Zagoriču (19:00).

U ponedjeljak, 14. juna, slijedi još jedno izvođenje predstave “Rani jadi” (19:00), dok će dan kasnije, povodom 110 godina od smrti projektanta “Zetskog doma”, znamenitog arhitekte Josipa Sladea, biti upriličen događaj “Arhitektura sjećanja” (12:00).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve