Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Još jedna prijava zbog lažne diplome

Očekuju od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog značajnog institucionalnog problema

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija danas je podnijelo krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je D.P. dostavilo/la lažnu i neistinitu obrazovnu ispravu, za koju je u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom visokom obrazovanju nadležni fakultet utvrdio da ista nije vjerodostojna javna isprava.

“Tako se na osnovu gore navedenog osnovano sumnja da je D.P. izvršilo/la krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika”, navode iz ovog resora.

Očekuju od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog značajnog institucionalnog problema.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mnenk
06.12.2023-21:02 21:02

Sigurni smo da brojka od 30.000 lažnih diploma, koje su u CG donijete najviše iz Srbije i R.srpske, nije konačan. Čudi da još niko ne pominje komunalne policije a zna se da je tu, najveća trgovina diplomama. Pojedini od tih i takvih inspektora, falili su se da su autobusima slali novac za diplome i tako dobijali iste. Sve dok se komunalne policije me provjere potenciraćemo tu priču, jer smo sigurni da ih je najviše u tim službama.