Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Jokić: Epidemiološku situaciju možemo da kontrolišemo sa dvije kovid ambulante, najviše zaraženih u južnim opštinama

Podgorica je na petom mjestu po broju zaraženih u odnosu na 100 hiljada stanovnika

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori se usložnjava, a razlog je turistička sezona, kazao je direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić. On je istakao da, u prosjeku, najveći broj novozaraženih nije u glavnom gradu koji ima najveći broj stanovnika, već južnim opštinama.

“Podgorica je na petom mjestu po broju zaraženih u odnosu na 100 hiljada stanovnika”, kazao je Jokić u emisjij “Dobro jutro Crna Goro” na TVCG.

Usljed povećanja broja zaraženih, Dom zdravlja Podgorica ponovo je otvorio kovid ambulantu u Muzičkom centru.

“Kako mi procjenjujemo, epidemiološku situaciju možemo da kontrolišemo sa dvije ambulante i ljudskim resursima koji funkcionišu u ta dva centra”, istakao je Jokić.

U kovid centrima rad je organizovan u dvije smjene.

“Trenutno je u kovid sistemu devet ljekara. Imamo terenske ekipe, ljekare u kovid centru za djecu u Tološima, koji dobro funkcioniše te nemamo nikakvih pritužbi”, naveo je Jokić.

Prije dva dana bilo je oko 360 odraslih pacijenta, dok je je juče taj broj iznosio 445. Kada je riječ o djeci obavi se 120-130 pregleda.

Jokić je najavio da će od 1. avgusta, uz dispečerski centar koji dnevno primi 660 do 1000 poziva, i porodični ljekari odvajati jedan dio vremena da daju informacije gađanima vezano za kovid infekciju.

“Tako građani ne moraju da idu u kovid ambulantu već putem telefona da dođu do informacije od strane njihovih porodičnih ljekara kojima vjeruju”, kazao je direktor Doma zdravlja Podgorica.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve