Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Jakšić-Stojanović na Svјetskom forumu obrazovanja ukazala na značaj procesa internacionalizacije

Na forumu je, kako je saopšteno, učestvovalo 1.200 delegata iz 112 zemalja, a glavna tema plenarnih sesija bile su promjene i reforme u obrazovanju

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović i v.d. generalne direktorice Direktorata za cjeloživotno učenje Jasna Jovanović predstavljale su Crnu Goru na Svјetskom forumu obrazovanja koji je održan od 19. do 22. maja u Londonu, saopšteno je iz Ministarstva.

Na forumu je, kako je saopšteno, učestvovalo 1.200 delegata iz 112 zemalja, a glavna tema plenarnih sesija bile su promjene i reforme u obrazovanju.

Jakšić-Stojanović se, navodi se u saopštenju, obratila i učestvovala u panel sesiji u okviru Svjetskog obrazovnog foruma.

“U panelu koji se odnosio na primjenu vještačke inteligencije u obrazovnom sistemu, ministarka je posebnu pažnju posvetila svim prednostima, ali i potencijalnim izazovima koje prate ovaj proces, predstavljajući obrazovni sistem Crne Gore i sve aktivnosti koje su u prethodnom periodu preduzete kada je u pitanju primjena savremenih ICT tehnologija u obrazovnom sistemu, na svim nivoima. Takođe, ukazala je i na značaj procesa internacionalizacije, kao i uvođenja koncepta dvojezične nastave na svim nivoima obrazovanja”, saopštili su iz Ministarstva.

Takođe, Jakšić-Stojanović je imala priliku da razgovara sa ministrima iz oblasti obrazovanja iz različitih zemalja svijeta, a na marginama Foruma su upriličeni i susreti sa resornim ministrima iz Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije, Albanije i ostalih država.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve