Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Jakšić-Stojanović: Da su ovakve inicijative podnošene i ranije, rezultati sa najnovijeg testiranja bili bi bolji

Podsjećamo, klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) inicirao je kontrolno saslušanje ministarke prosvjete, nauke i inovacija, povodom situacije u obrazovnom sistemu koja je rezultirala alarmantno lošim rezultatima PISA testiranja crnogorskih učenika

Pozdravljam inicijativu za kontrolno saslušanje koju su uputile uvažene koleginice i kolege iz DPS-a i podržale koleginice i kolege iz SD-a i HGI-a, kazala je ministarka prosvjete,nauke i inovacija prof.dr Anđela Jakšić-Stojanović.

Podsjećamo, klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) inicirao je kontrolno saslušanje ministarke prosvjete, nauke i inovacija, povodom situacije u obrazovnom sistemu koja je rezultirala alarmantno lošim rezultatima PISA testiranja crnogorskih učenika.

“Da su ovakve inicijative podnošene nakon testiranja 2006, 2009, 2012, 2015 i 2018.godine, sigurna sam da bi rezultati testiranja iz 2022. godine koji su juče predstavljeni javnosti bili mnogo bolji. Svakako, drago mi je što je obrazovanje konačno prepoznato kao prioritet jer naši mladi ljudi zaslužuju izvanredno obrazovanje, a samo na temeljima izvanrednog obrazovanja možemo zajedno graditi izvanrednu Crnu Goru”, kazala je Jakišić-Stojanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
07.12.2023-11:36 11:36

Ministarstvo prosvjete i dr .nikad nije bilo ok , ni u jednom periodu vladavine ni prije ‘90 tih a evo kruna je što su radili i rade , znanje đaka i postojanje preko 20 000hiljada nevalidnih diploma ..?!
ko je Ministar u ovom resoru ,evo 3.godine -gori od gorih …!