Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Jačanje saradnje specijalnih tužilaštava Crne Gore i Albanije

Glavni specijalni tužilac Novović upoznao je kolegu iz Albanije sa organizacionom strukturom Specijalnog državnog tužilaštva i postignutim rezultatima u prethodnom periodu

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović sastali su se sa glavnim tužiocem Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Albanije Altinom Dumanijem.

Glavni specijalni tužilac Novović upoznao je kolegu iz Albanije sa organizacionom strukturom Specijalnog državnog tužilaštva i postignutim rezultatima u prethodnom periodu.

“Uprkos nedovoljnim kapacitetima i neadekvatnim uslovima rada u kojima funkcioniše Specijalno državno tužilaštvo, nastavićemo odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije“ – poručio je Novović.

Dumani je čestitao Novoviću na ostvarenim rezultatima ističući da su uslovi rada u Specijalnog tužilaštva u Albaniji daleko ispred onih koje je imao priliku da vidi kod kolega u Crnoj Gori.

Vrhovni državni tužilac napomenuo je da su tokom prethodnog mjeseca preduzeti konkretni koraci koji će doprinijeti poboljšanju uslova rada Specijalnog  i drugih državnih tužilaštava.

Sagovornici su za naredni period dogovorili unapređenje saradnje u cilju efikasnije borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve