Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Izabrane najbolje ideje u okviru projekta Krenimo zajedno

Pomenuti projekat pokrenut je u skladu sa Lokalnim akcionim planom za mlade, sa ciljem da se kreira poseban vid podrške za nezaposlene građane, starosti od 18 do 35 godina, koji imaju kreativne i inovativne ideje

U Gradskoj kući, danas je održana press konferencija povodom objave rezultata poziva, za dostavljanje ideja koje će se realizovati u okviru projekta, Krenimo zajedno, saopšteno je iz Opštine Nikšić.

Pomenuti projekat pokrenut je u skladu sa Lokalnim akcionim planom za mlade, sa ciljem da se kreira poseban vid podrške za nezaposlene građane, starosti od 18 do 35 godina, koji imaju kreativne i inovativne ideje. Poziv je bio otvoren od 07. do 18. decembra 2020. godine.

Tokom trajanja poziva pristigla je ukupno 41 prijava, a Komisija za evaluaciju izabrala je 3 ideje i 11 članova tima koji će raditi na realizaciji istih. Prilikom ocjenjivanja vodilo se računa da ideje budu kreativne, da su od opšteg interesa za društvenu zajednicu, održive i inovativne.

U ime Opštine Nikšić govorila je Jelena Kontić koja je ukratko predstavila projekat i objavila rezultate poziva.

Priliku da u narednom periodu svoje ideje realizuju dobilo troje mladih ljudi, Nikola Peković, čija ideja se odnosi na izradu aplikacije za pomoć ugroženom stanovništvu, zatim Mira Pejović sa idejom recikliranja papira i pravljenja papirnih kesa i Nemanja Grozdanić koji je inicirao razvoj online platrforme za marketing i prodaju lokalnih proizvoda.

“Poseban značaj odabranim idejama daje činjenica da njihova realizacija podrazumijeva uključivanje šire lokalne zajednice i da u velikoj mjeri doprinose podizanju nivoa svijesti o značajnu saradnje i međusobne podrške. Takođe, njihova bitna komponenta je i pozitivan efekat na zaštitu i očuvanje životne sredine kroz promociju savjesnog korišćenja prirodnih i materijalnih resursa”, navodi se u saopštenju.

Odabrani kandidati predstavili su svoje ideje i iskazali zahvalnost Opštini Nikšić na pruženoj mogućnosti i prepoznavanju kreativnih potencijala koje posjeduju mladi iz Nikšića. Opština Nikšić će za realizaciju projekta Krenimo zajedno obezbijediti svu neophodnu logističku, tehničku i materijalnu podršku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lovcen
20.01.2021-20:19 20:19

Gospodo Zajedno ako imate program-da je potpuno izbacen nacionalizam i zajedno svi da nemate bas nista od-URA -program koja je podijelila gradjane i ima nacinalisticki program mozete se u NIKSICANE nadati od Gradjana samo da URU izbacite jer svi vidimo da nije dolazilo veceg zla u CG od URA!