Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Ivanović traži 12 direktorskih plata nakon čega napušta AEM

Savjet Agencije za elektronske medije juče razmatrao zahtjeve i žalbe, ali bez većine za glasanje

Bivši v. d. direktora Agencije za elektronske medije Nikola Ivanović tražio je od Savjeta te institucije da mu odobri naknadu od oko 12 direktorskih plata, što iznosi više od 20.000 eura, nakon čega prekida radni odnos sa njima.

Ivanović je obavljao dužnost v. d. direktora tri i po mjeseca, nakon što je u avgustu smijenjen direktor Goran Vuković, do 13. decembra, kada je za direktoricu izabrana Sunčica Bakić.

Na jučerašnjoj sjednici Savjeta AEM-a nije precizirana cifra koja bi trebalo da bude isplaćena Ivanoviću. Prema podacima koji su dostupni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije njegova plata u septembru iznosila je 1.738 eura, pa bi po tome trebalo samo po osnovu zarada da dobije 20.856 eura, jer je od SAEM-a tražio odobrenje da mu se isplati 12 plata u visini posljednje direktorske koju je primio prošlog mjeseca.

O ovom pitanju raspravljaće na narednoj sjednici, jer na jučerašnjoj nije bilo većine potrebne za donošenje odluke.

Predsjednik SAEM-a Branko Bošković rekao je da je taj zahjtev u skladu sa ugovorom koji je potpisao i da ima pravo na otpremninu.

Sumnjičavost se javila kod člana SAEM-a Milana Radovića koji je upitao da li uopšte Savjet ima pravo da odlučuje o tome kolika će otpremnina da se isplati Ivanoviću.

Novoimenovana direktorica AEM-a Sunčica Bakić pojasnila je da ugovor o radu sa direktorom i v. d. direktora potpisuje Savjet.

“Čovjek je napisao da neće da se vrati na svoje radno mjesto, što bi mu pripalo po automatizmu, već napušta Agenciju. Ugovor mu omogućava da se izjasni da li da se vrati ili da uzme naknadu”; rekla je Bakić.

Član Savjeta Rajko Todorović je kazao da je Radović postavio odlično pitanje.

“Prvo, nijesam upoznat sa ugovorom kakav je potpisan sa Ivanovićem, a kolektivni ugovor ste donijeli prije nekoliko dana. On je tu bio nekoliko mjeseci, nije imao puni mandat i ne može sad 12 plata da traži, i to direktorskih”, kategoričan je Todorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve