Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Ivanović: Posvećenost Vlade izgradnji sistema u kojem će mladi po završetku studija imati mogućnost da stečena znanja primjenjuju u praksi

O aktuelnim temama iz oblasti vanjske politike i prioritetima Crne Gore, te ključnom cilju – pridruživanju Evropskoj uniji, sa studentima je razgovarao ministar vanjskih poslova dr Filip Ivanović

„Dan otvorenih vrata“ Ministarstva vanjskih poslova organizovan je danas za studente političkih nauka Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Donja Gorica.

O aktuelnim temama iz oblasti vanjske politike i prioritetima Crne Gore, te ključnom cilju – pridruživanju Evropskoj uniji, sa studentima je razgovarao ministar vanjskih poslova dr Filip Ivanović. Pored osvrta na ulogu i značaj diplomatije kao poziva, studenti su imali priliku da se upoznaju sa radom Ministarstva i razgovaraju sa ministrom o aktuelnim vanjskopolitičkim temama.

Govoreći o mogućnostima daljeg akademskog usavršavanja, ukazano je koristi koje, u tom pravcu, pruža proces pregovora s Evropskom unijom, kao i prilike koje će donijeti buduće članstvo u Uniji, imajući u vidu da je politika EU prema mladima jedna je od najvažnijih koje Unija sprovodi.

Ministar Ivanović je istakao posvećenost Vlade izgradnji sistema u kojem će mladi po završetku studija imati mogućnost da stečena znanja primjenjuju u praksi, te naglasio da je Ministarstvo vanjskih poslova, kroz program stručnog osposobljavanja za diplomatsko-konzularne poslove i mogućnost polaganja ispita za pripravnike dva puta godišnje, već napravilo korak u tom pravcu.

„Dan otvorenih vrata“ organizovan je u saradnji sa Crnogorskim udruženjem studenata političkih nauka – MAPSS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve