Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Iskustva porodilja u Kliničkom centru: Na rad ljekara za godinu poslali devet primjedbi

Iskustva žena sa kojima je TVCG razgovarao a koje nijesu željele pred kameru, uglavnom se tiču insistiranja ljekara na prirodnom porođaju, izbjegavajući pritom carski rez

Društvene mreže najčešće su mjesto na kojem čitamo o lošim iskustvima porodilja. Iako su takvi tekstovi česti, zaštitnici prava pacijenata u Kliničkom centru Crne Gore prošle godine je stiglo devet primjedbi, objavio je RTCG.

“Dva prigovora su bila na pravremenu dostupnost epiduralne analgezije. Jedan prigovor je bio taj koji sam već objasnjala na produžetak porođaja i završetak carskim rezom. I ostali prigovori su se odnosili na komunikaciju sa zdravstvenim radnikom tokom intervencije ili porođaja”, rekla je ombudsmanka Alma Mutapčić.

Iskustva žena sa kojima je TVCG razgovarao a koje nijesu željele pred kameru, uglavnom se tiču insistiranja ljekara na prirodnom porođaju, izbjegavajući pritom carski rez.

Ipak, doktor ostaje pri stavu da je prirodni put najbolji.

“Prirodan porođaj je najbolji način rođenja i najbolji način završetka porođaja i za majku i za bebu. Zbog toga su sve preporuke i zbog toga je naše insistiranje na prirodnom porođaju. Znači, samo opravak nakon prirodnog porođaja je mnogo lakši i brži nego nakon carskog reza”, kazao je dr Srđan Medan.

Medan tvrdi da u Kliničkom centru nije bilo smrti beba zbog porođaja prirodnim putem, te da na partogramu prate kretanje ploda.

“Ukoliko prema tom partogramu, znači iz objektivnih razloga, porođaj ne napreduje kako treba, onda se koriste drugi načini da li nekad se odlučimo za stimulaciju, a ukoliko ništa od toga ne daje efekt, onda se odlučimo za carski rez”, pojasnio je Medan.

Ombudsmanka je upoznata da se loša iskustva dijele na društvenim mrežama, ali kaže da ne može postupati na osnovu takvih iskaza.

Uvjerava ipak da će za svaki prijavljeni slučaj tražiti izjašnjenje zaposlenih u Kliničkom centru.

“Svakom prigovoru pristupamo jako odgovorno, svakom prigovoru sa punom pažnjom, svaki prigovor pojedinačno analiziramo, tražimo izjašnjenje”, rekla je ona.

Zbog toga je, kaže, važno da se pacijenti obrate zaštitniku, a ne drugim adresama i ističe da je mogu pozvati i tokom boravka na klinici.

Upitno je, međutim, da li ombudsmanka može uticati na pristup ženama prilikom porođaja, a osim poštovanja struke, važno je svakako i da iskustvo koje nose iz porodilišta ne bude traumatično.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve