Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Institut za medije Crne Gore: Ohrabruju brojne reakcije podrške Nikolaidisu, a brine ćutanje određenih centara vlasti

''Ljude poput Nikolaidisa treba njegovati, jer su dragocjeni, posebno za društva poput našeg, kojima je osjećaj pripadanja grupi, plemenu, važniji od vrline i hrabrosti da se stane u zaštitu slobode i prava na drugačije mišljenje''

Nikolaidisa, te s pokušajima nadležnih da taj čin relativizuju i odćute, saopštili su iz Instituta za medije Crne Gore.

Kako su kazali, simbolično kažnjavanje Nikolaidisa je kažnjavanje slobode govora, prava na konstruktivnu društvenu kritiku, što su ocijenili kao jako opasno po društvo – čiji je kritički potencijal ionako tanak -.

– Još opasnija je poruka što se spaljuje pojedinac, a to je književnik, novinar, koji je život posvetio kritičkom ogoljavanju društvenih devijacija. Ljude poput Nikolaidisa treba njegovati, jer su dragocjeni, posebno za društva poput našeg, kojima je osjećaj pripadanja grupi, plemenu, važniji od vrline i hrabrosti da se stane u zaštitu slobode i prava na drugačije mišljenje – naveli su iz Instituta.

Kazali su i da ohrabruju brojne reakcije pojedinaca i organizacija koji su stali u odbranu slobode govora, a da brine relativizacija i ćutanje iz određenih centara vlasti.

– Institut za medije poziva nadležne da se jasno odrede prema ovom slučaju i pošalju nedvosmislenu poruku javnosti da je ‘spaljivanje’ slobode govora nedopustivo – zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve