Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Injac: Inicijativa za moju smjenu legitimna, ali je motiv namjera da se vratimo u vrijeme kada se udovoljavalo interesima pojedinaca

Prema njenim riječima uspostavljanjem kontrole na kojoj insistira, narušen je iskrivljen sistem vrijednosti u kojem se novcem i imovinom građana Podgorice raspolagalo kao ličnim dobrom

Inicijativa za moju smjenu je politički legitiman potez na koji, kao društvo koje teži snaženju demokratije, svi imaju pravo. Ipak, motiv koji stoji iza toga je namjera da se vratimo u vrijeme kada se udovoljavalo potrebama i interesima pojedinaca koji su profitirali na račun građana Podgorice, saopštila je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

“Ponosna sam na lični doprinos razvoju grada i zabrinuta za one koji političke interese stavljaju ispred potreba građana. Nije ovdje riječ o nikakvim formalnostima o kojima pričaju punih godinu dana, već o činjenici da smo pronašli crne kutije iz prošlosti. One otkrivaju zaboravljene ili izgubljene milione, poklonjene stanove, nezakonita zapošljavanja i brojne druge zloupotrebe zbog kojih je smijenjena bivša vlast”, tvrdi ona.

Prema njenim riječima uspostavljanjem kontrole na kojoj insistira, narušen je iskrivljen sistem vrijednosti u kojem se novcem i imovinom građana Podgorice raspolagalo kao ličnim dobrom.

“Ipak, ko god je navikao da se grad vodi na takav način u meni vidi veliku smetnju. Od prvog do posljednjeg dana na mjestu gradonačelnice radiću pošteno i bez želje da, uz pristajanje na ucjene, narušavam lični kredibilitet koji sam stekla isključivo posvećenim radom. Da su se prethodnih mjeseci bavili činjenicama, utvrdili bi i da su krivične prijave o kojima često govore odavno odbačene, ali od potrebe da se bavim politikanstvom, uvijek će mi biti važnija suština – a to je vrijeme, znanje i iskustvo koje ulažem da jedan krajnje haotičan sistem ozdravi”, navela je ona u izjavi dostavljenoj medijima.

Misli, navodi ona, da je i građanima dosta profesionalnih političara – koji glasno govore, a malo rade.

“Zbog svega navedenog, Podgorica zaslužuje odgovorno liderstvo utemeljno na principima koje primjenjujem od kada sam preuzela mjesto gradonačelnice, a sve ostalo vodi ka nestabilnosti koju ćemo uvijek imati kada neko lični interes stavi ispred društvenog”, zaključila je Injac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Labud
20.04.2024-15:18 15:18

Ma ti si cudo od postenja? A koji je interes da saljes helikoptere vojske Crne Gore za okupatorskog popa crkve Srbije na Cetinje?

RIR
20.04.2024-16:19 16:19

…ne samo za davanje hilikoptera bez procedure-samovoljno za njenoga popa /nedostojnog trona Sv.Petra Cetinjskog/ nego je na njen zahtjev bio spisak “ovaj pripadnik vojske CG je Crnogorac a ovaj je sumljiv .otpustala i primala sluzbenike vojske bez procedure itd ../ ološ !