Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Iković: Od nove vlasti Novom Selu novo smetlište

Opština nije, navodi on, obavijestila mještane što im se sprema iako se radi se o parceli u čijoj blizni se nalaze stambeni objekti

Opština Danilovgrad je započela izgradnju odlagališta za otpad bez dozvole za gradnju u Novom Selu, saopštio je odbornika “Preokreta” u Skupštini Opštine tog grada Vuk Iković.

Opština nije, navodi on, obavijestila mještane što im se sprema iako se radi se o parceli u čijoj blizni se nalaze stambeni objekti.

“Zato su se građani organizovali i odlučili da zaustave radove i zato traže da rukovodstvo poštuje data obećanja, a prije svega zakone. Do nedavno, Komunalno preduzeće je sav otpad, koji nije odvozilo za Podgoricu, transportovalo u selo Ržišta i tamo ga palilo. Mještani ovog sela su odlučili da prekinu lošu praksu, pa je Opština bez konsultovanja mještana Novog Sela i Donjeg Zagarača odlučila da tjera, a vjerovatno i ponovo pali otpad na drugoj lokaciji”, saopštio je Iković.

I nakon 120 dana nove vlasti, po njegovim riječima, mjesne zajendice nemaju svoju upravu, panovo rukovodstvo, kaže, “koristi njihovu obezglavljenost za pokretanje projekata bez dozvola”.

“Da nije tako, na parceli u Novom Selu bi bila istaknuta oglasna tabla sa detaljima projekta. Predhodna vlast je radila loše projekte uz kakve takve dozvole, a nova vlast pokreće projekte čak i bez dozvola. Da podsjetim: treba nam vlast zakona, a ne vlast pojedinca ili grupe pojedinaca”, pojasnio je Iković.

Navodi da na ovoj lokaciji nije moguće graditi bilo šta pa ni odlagalište za otpad dok se, kako pojašnjava, “ne dobije dozvola za izvođenje radova i ekološka dozvola, koje se mogu izdati samo uz saglasnost mještana”.

“Iz tog razloga smo poslali zahtjev Upravi za inspekcijske poslove, građevinskoj inspekciji i Službi komunalne policije da primijene zakon u cilju očuvanja kvaliteta života građana i zaštite životne sredine”, dodao je Iković.

Iz Prekokreta insistiraju da Opština i Komunalno prekinu sa radovima i da se objasni mještanima “šta im zapravo pripremaju funkcioneri bez njihovog znanja”.

“Čekamo odgovor i djelo funkcionera, a nakon toga idemo sa aktivnostima u cilju odbrane dvorišta mještana Novog Sela”, zaključio je Iković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
13.04.2023-22:03 22:03

G-dine Ivkovicu..smece po drzavi CG..je veliki problem..Mora se nesto preduzeti..–kao sto rade i Evropske zemlje..
Zelim vam dobar Uspjeh..
trebate da se informisete..na koji se ekoloski nacin..smece unistava..Plasticne kese..je veliki ekoloski skandal..