Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Horvat: Kad se najveći crnogorski pisac današnjice spaljuje na lomači, znate ni da ostatak Balkana ne stoji puno bolje

''Sva podrška mom dragom prijatelju i neumornom kritičaru svega postojećeg Andreju Nikolaidisu''

Poznati hrvatski filozof, pisac i politički aktivista Srećko Horvat komentarisao je najavljeno spaljivanje lutke sa likom crnogorskog književnika Andreja Nikolaidisa.

“Kad se najveći crnogorski pisac današnjice spaljuje na lomači, znate da ni Crna Gora – a bome ni ostatak Balkana – ne stoji puno bolje. Sva podrška mom dragom prijatelju i neumornom kritičaru svega postojećeg Andreju Nikolaidisu”, napisao je Horvat na mreži X.

Horvata je njemački nedjeljnik Der Freitag nazvao “jednim od najuzbudljivijih glasova njegove generacije” i opisan je kao “vatreni glas neslaganja u postjugoslovenskom pejzažu”.

Njegovi tekstovi su objavljivani u The Guardianu, Al Jazeeri, Der Spiegelu, Jacobinu, Newsweeku i New York Timesu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Boomerang
02.03.2024-22:42 22:42

Đordano Bruno: Inkvizicija ga je proglasila krivim i spaljen je na lomači u rimskom Kampu de Fiori 1600. godine. Nakon njegove smrti, stekao je značajnu slavu, posebno su ga proslavili komentatori koji su ga smatrali mučenikom za nauku… Dakle, istorija se ponavlja

Backovic E.
03.03.2024-00:43 00:43

I da citiram-parafraziram, ako se ne varam Thomasa Mana: “Tamo gdje gore knjige-knjizevnici, gorjet ce i ljudi( ko danas spaljuje knige, sutra ce spalivati ljude)”
Kakvo bescasce promitivizma i vandalizma. Manje kod kroka je od baklje do kame!!!