Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Hiljadu eura kazne zbog povrede ugleda Crne Gore

Sudija Branislav Leković je tokom izricanja presude naveo da je Janković 29.januara javno izložio poruzi zastavu države Crne Gore tako što je izašao iz vozila kojim je upravljao Milorad Popović, skinuo državnu zastavu koja je bilo vidno istaknuta, a potom državnu zastavu bacio na tlo

Rajko Janković (1987) je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od hiljadu eura jer je Osnovni sud na Cetinju presudio da je Janković povrijedio ugled države Crne Gore – javlja Radio Cetinje.

Sudija Branislav Leković je tokom izricanja presude naveo da je Janković 29.januara javno izložio poruzi zastavu države Crne Gore tako što je izašao iz vozila kojim je upravljao Milorad Popović, skinuo državnu zastavu koja je bilo vidno istaknuta, a potom državnu zastavu bacio na tlo.

Tokom glavnog pretresa Janković je kazao da je iz vozila izašao kako bi „izvršio fiziološke potrebe“.

“Primjetio sam zastavu i izašao sam gore da se slikam i vidio sam da zastava stoji na štapu. Rekao sam sam sebi, uzeću je da je ponesem da je zakačim na jarbol ispred kuće, đe je vazda stojala državna zastava”, kazao je Janković uz napomenu da je primjetio vozilo koje nije bilo u pokretu i neke ljude koji su snimali.

Svjedok Milorad Popović je u svom svjedočenju rekao da je Rajko Janković tražio da izađe iz auta „zbog sebe“ i da nije vidio kuda se on kretao, da nije ništa govorio. Popović je potvrdio da je primjetio da neko snima.

Tokom glavnog pretresa je pročitan i iskaz dugog svjedoka Nemanje Mirkovića, a u završnoj riječi tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva Sanja Radunović je kazala da se potvrđuju svi akti u radnji okrivljenog čime se dokazuje biće kriminalnog djela koje mu se stavlja na teret.

Advokat optuženog Đorđe Bulatović je u završnoj riječi naveo da u postupku optuženog nema elemenata krivičnog djela i dodao da je ovakav optužni prijedlog trebalo odbaciti. On je kazao da treba primjeniti propisane kazne za upotrebu i isticanje državnih simbola tamo đe im nije mjesto – što je upravo slučaj sa spornom zastavom.

U kratkoj izjavi za Radio Cetinje advokat Bulatović je rekao da će odbrana uložiti žalbu na današnju presudu.

Nakon što su mediji 28. januara objavili vijest da je na putu Cetinje – Podgorica iz automobila registarskih oznaka PG KM 712 izašao vozač, popeo se na stijene i potom skinuo i bacio zastavu Crne Gore, cetinjska policija je preko registarskih oznaka došla do vlasnika vozila koji ih je uputio na R.J. kome je prodao vozilo.

U dopisu iz ODT Cetinje koje je proslijeđeno Radio Cetinju se navodi da su u policiji od građana M.P i N.M. koji su bili saputnici takođe prikupljeni podaci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve