Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Hadžifejzović: Nije to bitka za Nikšić, već za cijeli region

Poznati bosanskohercegovački novinar Senad Hadžifejzović kaže da ga je strah zbog situacije u Crnoj Gori

Poznati bosanskohercegovački novinar Senad Hadžifejzović kaže da ga je strah zbog situacije u Crnoj Gori. On je, kako je izjavio u ekskluzivnom intervjuu koji će biti emitovan večeras u 21 h na TV Nikšić, veoma zabrinut da se ne ponovi ono što se desilo ’90-tih godina, te da bi to bio veliki poraz cijelog regiona.

„Ja sam zabrinut za sigurnost. Ja sam veoma zabrinut da se ono što je bilo ne ponovi.  Ja vrlo ozbiljno o tome govorim.

Kad sam nekad rekao ‘Dobro veče, ovo je rat’, to je bilo prije 29 godina… Kad sam to rekao, meni niko nije vjerovao. A za pet dana su mi svi u Sarajevu kazali – kako si znao?

Glupo bi bilo da se ponovi ali, ambijent, agresija, metoda, politika, sve, sve na to liči.

Ako to pukne u CrnojGori, svi su naivni u regionu ako misle da to neće biti i u BiH i u… brinem zbog Bosne i Hercegovine, zbog Crne Gore istovremeno.

Dok je god nacionalnih i nacionalističkih politika, nema ovdje mira.

I poraz svih nas će biti Crna Gora. Zapamtite! Biće to poraz Srbije, a to Srbija uopšte ne vidi.

Moramo da poštujemo sve te nacionalne identitete. Ali, ako nabrajamo, ajde da vidimo taj crnogorski, to čojstvo, taj naam, tu neku crnogorsku žišku. Svaku žišku treba malo raspuhati da bi se razbuktala.

To nije baš bitka samo za Nikšić, to je bitka za region. Ne dramatiziram previše, mene je strah , kao i naroda, a to je da ne bude opet kao ’90-te, ’91.“

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
grana
09.03.2021-20:17 20:17

Kad im se dozvoljavalo, mnogo toga unazad vise godina. Ovo se dugo spremalo. Nemoguce da se to nije znalo jer svaka drzava ima svoje experte koji vrse analize i podnose je drzavi. Strani drzavljani su boravili ne danima vec mesecima i godinama bez prijava. Kovali su zavere na svake moguce nacine, vrbovali gradjanstvo u konverte a oni sto nisu bili po njihovoj meri su sikanirali na razne nacine. Raznih podsmevanja je bilo svugde a nista se nije cinilo da se istima stane na put. Zalosno. No nadajmo se da ce crnogorski narod ipak doneti pravu odluku. Hoce li pod tudju… Pročitaj više »

Ovaj
09.03.2021-23:27 23:27

Narod je prevaren. Pošteni i dobri Crnogorci su morali vani a izvanjske izbjeglice su školovali i zapošljabali. Pogledajte što radi Rukoljub sluguje srpskom svijetu a narod spava li spava.

Mile
10.03.2021-02:19 02:19

Bosnjaci i Crnogorci zajedno do pobjede.

Hadžifejzović: Nije to bitka za Nikšić, već za cijeli region – Crna Gora Today
10.03.2021-05:47 05:47

[…] Poznati bosanskohercegovački novinar Senad Hadžifejzović kaže da ga je strah zbog situacije u Crnoj Gori, prenosi portal Aktuelno. […]

Obrad P.
10.03.2021-10:37 10:37

Gospodine Senade Hadžifejzoviću, rekao bih da pretjeruješ, da i mene ne opsjedaju isti strahovi. Ne bojim se za sebe, jer sam odavno prevazišao strahove za koliko bi mi dana život mogao biti kraći, ali me je strah od ponavljanja scenarija iz devedesetih. Čuje se zvuk oštrenja kama, zveckanje oružja, bojni pokliči…Crnogorske institucije su sve više zarobljene velikosrpskom, četničkom ideologijom, što izaziva prirodan otpor, čija je kvintesencija Cetinjski protest. Onako crnogorski kako to oni znaju, a i drugi sve više uče. Tačno je da Nikšić može biti regionalni indikator velikonacionalističkih projekata, ali je iznad svega crnogorski problem, koji ona mora riješiti… Pročitaj više »