Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Grupa građana Cetinja: Je li Abazović i dalje ponosan?

Abazovića pitaju da li je i dalje ponosan na sve što je u prethodnih godinu dana uradila vlada čiji je bio potpredsjednik i šef sektora bezbjednosti

Najnoviji snimci koje su crnogorski građanski aktivisti dobili svjedoče o zločinačkoj akciji u kojoj su učestvovali predstavnici Krivokapić-Abazovićevoga bezbjednosnog sektora i razne kriminalne grupe koje su zarad obezbjeđivanja sramotnoga nasilnog ustoličenja Jovana Nedostojnoga bile spremne prosuti i krv mirno okupljenih, saopštila je grupa građana Cetinja.

Ti snimci, smatraju oni, svjedoče da je komandni policijski tim u Crnoj Gori bio stavljen na raspolaganje državi Srbiji i Crkvi Srbije, kao i kriminalnim strukturama, a sve u cilju realizacije plana da se po svaku cijenu ustoličenje obavi.

“Koordinatori te akcije pri tome nijesu brinuli o građanskim žrtvama nego o mogućem stradanju kriminalaca koji su im bili na raspolaganju. Te činjenice ogoljavaju nedavno izrečenu laž novoga premijera Abazovića o razlozima brutalne torture koju je policija izvršila nad demonstrantima, torture na koju je on ponosan. Nećemo zaboraviti da je za sve to vrijeme današnji premijer Abazović bio koordinator svih bezbjednosnih službi, a njegov današnji ministar policije Filip Adžić bio njegov savjetnik. Njihova servilnost velikosrpskim strukturama u Crnoj Gori i prikrivanje činjenice da je država akciju obezbjeđivanja ustoličenja i torturu nad građanima vršila u saradnji s kriminalcima prije ili kasnije rezultiraće sudskim procesom u kojem neće moći izbjeći odgovornost – za saučesništvo, za prikrivanje dokaza o zločinačkom planu protiv sopstvenih golorukih građana i za izdaju državnih interesa”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, zahvaljujući toj servilnosti “Jovan Nedostojni” može se računati da će bez odgovornosti organizovati “provokativne četničke pojanke na Vladičinoj bašti – na dan kad su goreli Zviceri, ili da će četnički vojvoda Mandić pozivati da se Cetinju ukine status prijestonice”.

Abazovića pitaju da li je i dalje ponosan na sve što je u prethodnih godinu dana uradila vlada čiji je bio potpredsjednik i šef sektora bezbjednosti.

“Hoće li se izviniti hiljadama građana na koje su njegovi službenici i kriminalci u službenim uniformama nasrnuli bagerima, šok bombama, gumenim mecima i suzavcima koje su čak u kuće i u dvorišta bačali?! Ili misle da će evropska prijestonica herojske borbe protiv okupatora ustuknuti pred njima, zaboraviti ili oprostiti? Bilo nas je i manje no danas kad nam preci nijesu uzmicali ni pred višima i brojnijima, pa nećemo ni mi strecati od današnje šake Vučićevih izmećara. A koliko nas ima – dođite 9. maja na Belveder da prebrojite! Mi ćemo doći da dignemo zastavu crnogorske slobode i zakunemo se na bespoštednu borbu za vrijednosti koje simbolizuje ta zastava! Vi ste se izjasnili da 9. maj ne slavite! Nama Belveder, vama Jaonikije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
04.05.2022-11:51 11:51

A kome mi ovo pricamo Abazdovicu koji u sami start “ima pricu”naravno fukarsku da bi zastitio ono govno svetosavsko Petra Knezevica preletaca iiz DPS sramotnog koji ga “digao u visine”,no postoji jedna stara dobra Ko visoko leti,nisko pada,kad-tad,svakome je stomak mek.