Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Grupa građana Cetinja: Inkvizitorski oganj spreman za sve crnogorske ”jeretike” koji ne pristaju na podanički jaram u koji nas želi upregnuti Vučićeva Srbija

''No grdno se varaju naši domaći izdajnici ako misle da će Nikolaidis i svi njemu slični, koji su svoj komfor podredili građanskoj borbi za bolje društvo, ostati nezaštićena meta fukare koja se na njih već nekoliko godina namjerila''

Povodom najave spaljivanja lutke koja predstavlja književnika Andreja Nikolaidisa, saopštenjem se oglasila i grupa građana sa Cetinja.

Saopštenje prenosimo integralno:

Današnje spaljivanje lutke crnogorskoga književnika i kolumniste simbolička je lomača za kritičare vlasti, za otpor fašizaciji i svetosavizaciji crnogorskoga društva. Crnogorska vlast progoni svoje kritičare, preko poltronskih medija sudi građanskim aktivistima, gazi Ustav i zakone da bi ispunila zahtjeve svoga beogradskoga šefa, gasi fakultete, pred sud izvodi intelektualce zbog javno izrečene kritike svetosavaca, progoni cijele porodice zbog lojalnosti svojoj državi.

Ali najnovije simboličko spaljivanje crnogorskoga pisca i društvenoga kritičara čija se riječ čuje daleko izvan granica Crne Gore otkriva odmakli stadijum bolesti crnogorskoga društva, prije svega vlasti koja tu bolest pospješuje. Karnevalska lomača ima jasnu namjeru – da pokaže da je inkvizitorski oganj spreman za sve crnogorske “jeretike” koji ne pristaju na podanički jaram u koji nas želi upregnuti Vučićeva Srbija.

No grdno se varaju naši domaći izdajnici ako misle da će Nikolaidis i svi njemu slični, koji su svoj komfor podredili građanskoj borbi za bolje društvo, ostati nezaštićena meta fukare koja se na njih već nekoliko godina namjerila. Samo u izokrenutoj crnogorskoj stvarnosti, u kojoj je nacionalna izdaja promovisana u vrlinu, može se desiti da karnevalska lomača bude raspaljena za Nikolaidisa umjesto za one koji su satrli ovo društvo, za one koji su gazili svoje građane na Belvederu, za one koji su potpisali sramni Temeljni ugovor s Beogradskom patrijaršijom, za one što na godišnjicu strahote u Štrpcima dočekuju uz državne počasti Dodika, za one što slave Podgoričku skupštinu i sanjaju novi nestanak Crne Gore, za gradonačelnike koji skrnave državne simbole i proslavljaju praznike tuđih država kao svoje.

Odavno se nijesmo glaskali čekajući otpor crnogorske političke i kulturne elite koja, liše malobrojnih izuzetaka, pokazuje nemoć i nesposobnost da se nosi s užasom vremena u kojem djeluje. No Cetinjani neće ćutati. Ubrzo ćemo Vučićevom namjesniku Mandiću na dan zasijedanja Skupštine na Cetinju pokazati da dokle bude Cetinja i našega otpora izdajnici nikad neće moći raportirati da je Crna Gora pala.

Do tada i za vazda pružamo podršku našem piscu Nikolaidisu, i njemu i svima ka njemu, i verbalnu i svaku koja im zatreba, navodi se u saopštenju grupe građana sa Cetinja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
HN Calling
03.03.2024-07:42 07:42

Потпуно се слаже са вама.
Само вас кумим да нам не
долазите у Нови а ми кпд вас на ЦТ нећемо ни у лудилу.
Тако ће мо и ми и ви бити задовољни.

Milena
03.03.2024-14:28 14:28
Reply to  HN Calling

Pa necete odlucivati vi o tome,nije HN vasa prcija,to je crnogorski grad,vi ste tu dosli bjezeci od rata,umjesto da ste ostali na svom ognjistu,tu se uhljebili i sad bi ste htjeli da branite gradjanima ove drzave da tamo dodju,pa nece moci,vi to znate dobro,zato,mucnite tim glavama,da opet ne izgubite kao uvijek,gdje bi ste junacki bjezali tada.

Anthropos
03.03.2024-15:16 15:16
Reply to  HN Calling

Ne zive u HN samoi klerofašisti i korisni idiote svetosavske crkve Srbije. Dolazimo – i dolazićemo – zbog časnih i pristojnih Novljana.. Novi nećemo prepustiti veljserpskom primitivizmu i vandalizmu.

VukLovcen
03.03.2024-19:36 19:36
Reply to  HN Calling

Da necete jos jednu SAO? Samo nastavite pa cemo se pitati za junacko zdravlje.