Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Grbović da vrati gotovo 28 hiljada eura Opštini Nikšić

Zloupotreba službenog položaja

Zbog zloupotrebe službenog položaja, predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, podnio je krivičnu prijavu protiv bivšeg v.d. predsjednika opštine Nikšić Dragana Perovića.

Vršeći dužnost predsjednika opštine, Dragan Perović je 10. novembra 2020. donio rješenje kojim se utvrđuje naknada po prestanku funkcije bivšem predsjedniku opštine Veselinu Grboviću u visini zarade koju je primao u posljednjem mjesecu prestanka funkcije. U tu visinu zarade uračunata je i naknada za prekovremeni rad, pokazuje dokumentacije Skupštine opštine Nikšić, prenosi RTV Nikšić.

Vuković ističe da je Perović mimo zakona i protivno Statutu oštetio budžet opštine za 27.973 eura.

“Odlukom o osnivanju radnih tijela Skupštine određeno je da o takvim pravima isključivo odlučuje Odbor za izbor i imenovanja. Da se radi o zloupotrebi službenog položaja uklazuje i činjenica da navedeno pravo nije moglo biti utvrđeno iz razloga što Veselin Grbović nije ispunjavao uslov za ostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije u trajanju od godnu dana”, zaključuje Vuković.

RTV Nikšić podsjeća da je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević poništio rješenje bivšeg v.d. predsjednika opštine Dragana Perovića.

Vuković je kazao da će lokalna uprava pokrenuti parnični postupak ukoliko bivši predsjednik opštine Veselin Grbović dobrovoljno u budžet opštine na uplati 27.973 eura.

Bivši v.d. predsjednika opštine Dragan Perović kaže da je sve urađeno po zakonu.

“Rješenjem je utvrđeno pravo na naknadu bivšem predsjedniku opštine Nikšić Veselinu Grboviću u visini zarade koju je primao u posljednjem mjesecu prestanka funkcije. O realizaciji tog rješenja starao se Sekretarijat za finansije , razvoj i preduzetništvo. Rješenje je donio Odbor za izbor i imenovanja, a sve je urađeno u skladu sa Zakonom o lokalnoj samouravi”, istakao je Perović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
12.11.2021-20:34 20:34

To treba da odluci Sud..a ne vi srbijanski cetnici!