Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

Glavni grad prvacima dodjeljuje po 50 eura

Potrebno je da roditelji odnosno staratelji popune prijavni formular i pošalju zahtjev putem elektronskog servisa https://epodgorica.me/eprvaci

Podgorički mališani koji su ove godine krenuli u prvi razred dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 50 eura, budući da je Glavni grad Podgorica izdvojio uvećana sredstva za tu namjenu u odnosu na prethodne godine.

“Novina koja će umnogome olakšati roditeljima prilikom podnošenja zahtjeva, jeste elektronski servis „ePrvaci“ pomoću kojeg je pojednostavljen cjelokupan postupak ostvarivanja ovog prava”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Potrebno je da roditelji odnosno staratelji popune prijavni formular i pošalju zahtjev putem elektronskog servisa https://epodgorica.me/eprvaci

Optimizacija postupka rezultat je saradnje Glavnog grada sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom javne uprave kroz koju je omogućeno da grad po službenoj dužnosti izvrši provjeru podataka umjesto da građani prilažu dokumentaciju kao dokaz za ostvarivanje prava u ovom postupku.

“Po okončanju javnog poziva građani će pravovremeno biti informisani o ishodu, a roditeljima/starateljima koji su ostvarili ovo pravo novčana sredstva će biti uplaćena na račun u banci. Ovo je dobar primjer i pokazatelj na koji način želimo da prilagodimo i sve ostale usluge kako bismo stvorili servisno orjentisanu administraciju po mjeri građana i privrede”, navodi se.

Javni poziv za dodjelu sredstava je objavljen danas i trajaće  do 1. oktobra 2023. godine.

Pored mogućnosti elektronske prijave, popunjeni zahtjev Obrazac građani mogu predati i na arhivi Glavnog grada ili poslati poštom u zatvorenoj koverti (Njegoševa, 20.)

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na kontakt telefon 020/ 447-142 ili na e-mail adresu: [email protected].

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve