Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Glavni grad prošle godine posjetilo 180.000 turista, sve više hotelijera nudi mogućnost onlajn rezervacije

Podgorica, kako naglašavaju iz Turističke organizacije, ima hotele za svačiji džep, a smještaj je najviše poskupio u onim najboljim – sa 4 i 5 zvjezdica

U Podgorici su registrovana 42 hotela, od čega su 24 sa 4 i 5 zvjezdica, dok je u prethodne dvije godine otvoreno i šest novih hotela. U januaru ove godine Glavni grad je posjetilo 7.400 turista, koji su ostvarili oko 14.000 noćenja, nekoliko procenata više nego u istom mjesecu prethodne godine. Sve više hotelijera u Podgorici se odlučuje da gostima ponudi onlajn sistem rezervacije smještaja.

Podgorica, kako naglašavaju iz Turističke organizacije, ima hotele za svačiji džep, a smještaj je najviše poskupio u onim najboljim – sa 4 i 5 zvjezdica.

“Ti hoteli visoke kategorije, u svojim objektima imaju jako reprezentativne i kongresne kapacitete što doprinosi dodatnom razvoju Podgorice kao još reprezentativnije kongresne destinacije”, kaže za Gradsku RTV Nina Pajović, direktorka TO Podgorica.

U Glavnom gradu sve više hotelijera odlučuje se za online cloud recepcijski sistem koji im znatno olakšava poslovanje, a gostima omogućava brzo čekiranje. Taj sistem sadrži i nekoliko modula.

“Jedan od tih modula je sistem koji pruža povezivanje kanala prodaje unutar OTA SYNK sistema. Drugi modul je modul putem kojeg gosti mogu odmah da rezervišu hotel, samo uđu na web sajt hotela i završe direktno rezervaciju.Treći modul je recepcijski dio putem kojega menadžeri mogu da planiraju dugoročnu svoju strategiju i da planiraju naredni period”, kazao je Đorđe Jevtić, osnivač kompanije Ota Synk.

Od ukupnog turističkog prometa Crne Gore, na Podgoricu i ovog mjeseca ode četvrtina, odnosno 25 odsto, što u Turističkoj organizaciji smatraju zadovoljavajućim rezultatom. Ponavljaju da je, nakon korona virusa, akcenat na privlačenju individualnih turista.

“Kada je u pitanju prošla godina, Glavni grad je posjetilo 180.000 turista, ostvareno je 350.000 noćenja, što su podaci koji nas koliko ohrabruju toliko i obavezuju, da i mi i turistička privreda grada nastavimo dalje sa brojnim aktivnostima”, kaže Pajović.

Pajović naglašava da je u toku priprema ljetnje turističke sezone, kao i da očekuju da sa brojnim manifestacijama, kao i Podgoričkim proljećnim pazarom i u toku predsezone, privuku veliki broj turista.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve