Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Fondacija Volonteri Crne Gore: 200 novogodišnjih paketića za radost najmlađih

Vrijednost donacije je  2.000 eura

Fondacija Volonteri Crne Gore, uz pomoć građana, partnera i biznis zajednice, podijelila je 200 novogodišnjih paketića. Vrijednost donacije je  2.000 eura.

„Fondacija Volonteri Crne Gore podijelila je 200 novogodišnjih paketića mališanima koji žive u siromaštvu i svakodnevno se hrabro bore sa surovim izazovma svakodnevnice. Svake godine trudimo se da u susret novogodišnjim i božićnim praznicima realizujemo ovakve akcije, kako bi uz pomoć građana i društveno odgovornih kompanija, uspijeli donijeti makar trunku radosti mališanima kojima roditelji ili staratelji nisu u mogućnosti priuštiti isto”, Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Ističe da razumijemo koliko je teško kada djetetu ne možete priuštiti par slatkiša za Novu godinu, pa smo vođeni empatijom i solidarnošću, tu da im pošaljemo poruku da nisu sami.

“Država mora da pokrene najefikasnije mehanizme da zaštiti sve građane, sa akcentom na djecu i mlade, od siromaštva i posljedica koje ono donosi. Takođe, zahvaljujemo se: MZ Kočani, navijačkoj grupi ’Vojvode’ iz Nikšića, ’Medo ljubavi MNE’, partnerskim organizacijama iz Podgorice, biznis partnerima, kao i svim građanima koji su doprinijeli da se ova akcija realizuje uspješno. Napominjemo da su partneri pored 200 paketića, podijelili dodatne količine paketića, pa možemo reći da smo do danas zajedničkim snagama uspijeli obezbijediti cca 400 paketića za najmlađe”, izjavila je Došen.

Ističu da siromaštvo obično donosi ozbiljne posljedice po građane, pa je bitno obezbijediti adekvatan sistemski odgovor.

“Djecu i mlade najviše pogađa siromaštvo. Ono im ne dozvoljava da odrastaju u humanim uslovima, koji bi zadovoljili sve njihove potrebe, a primarno egzistenciju. Pristup obrazovanju, zdravstvu, ali i svim segmetima im je značajno otežan ili nije omogućen. Potrebno je da kao društvo, zajednički, pružimo adekvatan sistemski odgovor, kako bi zaštitili našu zajednicu i obezbijedili normalno funkcionisanje građana u Crnoj Gori”, ističe Došen.

Volonteri su posjetili i Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u Nikšiću, kao i Dnevni centar za djecu i porodicu ’Defendologija’, kako bi mališanima koji koriste njihove usluge uručili novogodišnje paketiće.

Akcija prikupljanja i dodjeljivanja završava se sjutra, pa će se u skladu sa ukupnom količinom prikupljenih novčanih sredstava od donatora, realizovati kupovina novogodišnjih paketića za mališane sa sjevera Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve