Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Dukaj – Maske: Odnosi zasnovani na prinicipima prijateljstva i saradnje

Iz resora navode da Dukaj je poželio ambasadorki Maske uspješan mandat i istakao da dvije zemlje “njeguju prijateljske odnose”.

Iskustvo Francuske za nas je ključno, posebno u oblasti sajber bezbjednosti, stoga je osnivanje Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C) od posebnog značaja za Crnu Goru, kazao je  ministar javne uprave, Maraš Dukaj u toku današnje posjete novoizabrane ambasadorke Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske i direktora Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C), Cédric Grousset.

Iz resora navode da Dukaj je poželio ambasadorki Maske uspješan mandat i istakao da dvije zemlje “njeguju prijateljske odnose”.

Zahvalio se na dosadašnjem zalaganju Francuske, kao i na bezrezervnoj podršci i pomoći oko prošlogodišnjih sajber napada na infrastrukturu Crne Gore.

“Iskustvo Francuske za nas je ključno, posebno u oblasti sajber bezbjednosti, stoga je osnivanje Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C) od posebnog značaja za Crnu Goru ”, istakao je Dukaj.

ministar Dukaj i frnacuska ambasadorka u CG Maske/ Foto: MJU

Iz resora su kazali da na sastanku je pozdravljeno osnivanje Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C) u Podgorici.

Dodaje se da Dukaj je zatim upoznao ambasadorku sa prioritetima u radu ovog resora, te projektima koji su važni za proces reforme javne uprave i digitalizaciju, koji treba, kako je kazao, da obezbijede “povećanje zadovoljstva građana uslugama i povjerenje građana u rad javne uprave, sa akcentom na bezbjednost crnogorskog sajber prostora”.

Ambasadorka An Mari Maske, uz zahvalnost na prijemu, ponovila je opredijeljenost Francuske da podrži evropsku integraciju Crne Gore i iskazala spremnost za intenzivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju i razmjenu iskustava, posebno u oblasti digitalizacije i sajber bezbjednosti, jedan je od zaključaka susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve