Demokratska partija socijalista najoštrije je osudila ponašanje Andrije Mandića demonstirano kroz prijetnje i uvrede koje je uputio našem poslaniku Luiđu Škrelji.

Foto: DPS

Kako kažu, nedoličan postupak Mandića, dodatno je pojačan činjenicom da je odbio da se izvini, te je na taj način potvrdio da nema riječi o afektu i incidentu, već su verbalno nasilje i primitivizam postali glavna politička načela DF-a.

“Tako su građani Crne Gore još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida, čime pokazuje svoje pravo lice ogoljenog nevaspitanog nacionaliste i četničkog vojvode. Ovakav diskurs pokazuje da kod Demokratskog fronta nije prevaziđena retrogradna retorika iz 90ih godina koja za posledicu ima radikalni nacionalizam i sukobe. Ta činjenica nas podstiče i ohrabruje da Crnu Goru još snažnije vodimo putem građanskog koncepta razvoja države, u kojem će ovakvi verbalni ispadi zasluživati samo prezir i gađenje. Takav će bez dileme biti i izbor građana Crne Gore, koji godinama unazad vrlo jasno saopštavaju šta misle o ovakvim i sličnim postupcima vojvode Mandića i njegove družine. Ovim putem pozivamo nadležne institucije da zaštite osnovna ljudska prava poslanika DPS-a Luiđa Škrelje i ispitaju Mandićeve prijetnje izrečene u Skupštini”, poručuju iz DPS-a.

Komentari

avatar