Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Krivična prijava protiv Lekića i rukovodstva RU Pljevlja zbog sistematskog uništavanja ovog preduzeća

Dovoljan je podatak, dodaju, da je Milan Lekić, direktor RU, građanima Crne Gore prodavao ugalj za četiri puta višu cijenu od one koju je dao Elektroprivredi Srbije

Demokratska partija socijalista DPS je najavila da će podnijeti krivičnu prijava protiv direktora Rudnika uglja Pljevlja Milana Lekića i rukovodstva RUP-a zbog, kako kažu, sistematskog uništavanja ovog preduzeća.

“Ugovor između Rudnika uglja i EPS (Elektroprivreda Srbije) po kojem crnogorsko državno preduzeće srpskom prodaje ugalj po višestruko nižoj cijeni od tržišne, štetan je pravni akt kojim rukovodstvo dodatno uništava ovog pljevaljskog nekadašnjeg privrednog giganta. O tome svjedoči i najava promjene ovog ugovornog aranžmana i dizanje cijene za skoro 70 procenata od prvobitno ugovorene”, kažu u DPS-u.

Dovoljan je podatak, dodaju, da je Milan Lekić, direktor RU, građanima Crne Gore prodavao ugalj za četiri puta višu cijenu od one koju je dao Elektroprivredi Srbije.

“Sa pravom se rukovodstvo srpskog energetskog giganta hvalilo odličnim aranžmanom koji je napravio sa Lekićem, samo je problem što je to na štetu građana Crne Gore. Kada se ovakvom poslovnom aranžmanu doda da je Lekić od početka svog mandata u Rudnik zaposlio dodatnih i nevjerovatnih 600 radnika, da je određena radna mjesta dodjeljivao i kao svadbene poklone, vidimo kako je kadar Demokratskog fronta, upravljao ovom firmom kao svojom đedovinom a ne javnim preduzećem od ključnog interesa za elektroenergetsku stabilnost države”, naglašavaju u DPS-u.

U DPS-u ističu da je lošim poslovnim potezima Lekića, masovnim partijskim zapošljavanjima u Rudniku uglja Pljevlja direktno ugrožena likvidnost, čime je kompanija dovedena pred izvjesan bankrot.

“U cilju zaštite ovog državnog preduzeća, svih zaposlenih i njihovih porodica, ali i vitalnih interesa države Crne Gore, Demokratska partija socijalista će protiv Lekića i drugih odgovornih lica u ovom privrednom društvo podnijeti u narednih nekoliko dana krivične prijave i o tome obavijestiti javnost”, zaključuju u DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve