Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Donacija poliklinike Standard OŠ ”Mrkojevići”: Besplatni oftalmološki pregledi za đake

Tim je predvodila oftalmološkinja barske poliklinike, prof. dr Tamara Milenkaya, a pregledano je 99 mališana, uzrasta od šest do devet godina, odnosno đaci prvog, drugog i trećeg razreda

Gotovo stotinu đaka Osnovne škole „Mrkojevići“ iz barskog naselja Pečurice dobilo je neobičan dar uoči novogodišnjih praznika – oftalmološki pregled i savjete za čuvanje vida tima Poliklinike Standard.

Tim je predvodila oftalmološkinja barske poliklinike, prof. dr Tamara Milenkaya, a pregledano je 99 mališana, uzrasta od šest do devet godina, odnosno đaci prvog, drugog i trećeg razreda.

Đaci su imali priliku da sa dr Milenkayom razgovaraju o štetnosti ekrana, ali i načinima prevencije zdravlja oka.

“Pomoć i podršku koju dobijamo od društveno odgovornih ustanova i ljudi dobre volje ima za nas veliki značaj. U životu naše škole svaka pomoć nađe pravo mjesto i dobije smisao. Vaša pomoć nas približava nastojanju da školske aktivnosti budu što podsticajnije za promociju zdravih stilova života naše djece, a uči nas vrijednostima učestvovanja u zajedničkim poduhvatima i činjenja javnog dobra”, saopštio je direktor škole “Mrkojevići” Osman Grgurević zahvaljujući Poliklinici Standard što je omogućila besplatne oftalmološke preglede za učenike prvog razreda.

„Od početka rada, Poliklinika Standard je usmjerena na prevenciju, ali i edukaciju o očuvanju zdravlja, posebno najranjivijih kategorija – djece i starijih. Zbog toga smo uvijek usmjereni na unapređenje naših usluga, a naše je zadovoljstvo kad uspijemo da obradujemo poklonom ili donacijom naše najmlađe“, kazala je direktorica Poliklinike Standard Željka Vukčević.

Ta privatna zdravstvena ustanova krajem septembra i početkom oktobra je sprovela akciju u barskoj Osnovnoj školi „Jugoslavija“. Tokom te akcije, provjeren je vid kod više od 140 mališana, učenika prvog razreda. Vukčević je najavila da će i 2024. godina biti godina darivanja.

„Poliklinika Standard je od osnivanja posvećena društveno odgovornom poslovanju. U tom duhu završavamo 2023. i počinjemo 2024. godinu. Dobrobit naših pacijenata uvijek je bila i biće na prvom mjestu“, zaključila je Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve