Petak, 21 Juna, 2024
Rubrika:

Dodijeljene stipendije studentima na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu

''Kao budući stručnjaci u oblastima geologije i rudarstva možete dati veliki doprinos u izgradnji infrastrukturnih objekata, a pred Crnom Gorom stoji još niz takvih projekata'', istakao je Ibrahimović

U prostorijama Ministarstva kapitalnih investicija danas je ministar Ervin Ibrahimović i v.d. generalne direktorice Direktorata za rudarstvo, geologiju i ugljovodonike Vera Keljanović uručili stipendije crnogorskim studentima koji studiraju na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu.

,,Kao budući stručnjaci u oblastima geologije i rudarstva možete dati veliki doprinos u izgradnji infrastrukturnih objekata, a pred Crnom Gorom stoji još niz takvih projekata. Ukupna ekonomska i finansijska situacija se kontinuirano popravlja i to će biti, vjerujem, jedan od motiva da se vratite u sredinu iz koje ste potekli. Odlučnost, hrabrost, istrajnost, polet i uspjehe koje ste pokazali opredjelivši se za ova zahtjevna zanimanja, očekujemo od vas sjutra i na radnim mjestima u privredi i istraživačkim aktivnostima. Iz ličnog iskustva pouzdano znam da svaki pojedinac može, kad to želi i hoće, unaprijediti i profesiju i stručni nivo, a time uticati na dobrobit ukupne zajednice. Budite savjesni na putu ka tom cilju i dostojni vrijednosti naše Crne Gore”, istakao je Ibrahimović prilikom dodjele stipendija.

Ministarstvo kapitalnih investicija saopštilo je da je donijelo Odluku kojom se dodjeljuju stipendije za studijsku 2022/2023 godinu sljedećim studentima: Katarini RaičkovićDušanu MarićuVasiliju ZejakuĐorđu Kilibardi i Andriji Kneževiću.

“Odluka je donešena na osnovu rang liste koju je u svom Izvještaju utrvrdila Komisija za pregled prijava kandidata na konkurs za dodjelu stipendija za studijsku 2022/2023 godinu”, dodaju iz MKI.

U Ministarstvu kapitalnih investicija je organizovano potpisivanje ugovora o stipendiranju, a ministar Ibrahimović je iskoristio priliku da studentima poželi uspješan nastavak školovanja i sticanje novih znanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve