Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Dodijeliće stipendije za 15 studenata UCG

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) dodijeliće stipendije za 15 studenata UCG u iznosu od po 400 eura.

Iz SPUCG saopšteno je da fond za stipendije, koje se dodjeljuju u okviru projekta „Studentska solidarnost”, ove godine iznosi šest hiljada eura.

Kako su naveli iz krovne studentske organizacije, biće dodijeljeno po šest stipendija za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti društvenih i prirodnih nauka.

– Kao i tri stipendije za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti umjetnosti, sa Fakulteta dramskih umjetnosti, Muzičke akademije i Fakulteta likovnih umjetnosti – kaže se u saopštenju.

Iz SPUCG rekli su da stipendija iznosi 400 eura i da se isplaćuje u dvije rate po 200 eura po semestru, prenosom novca na žiro račun dobitnika stipendije.

Dodijeljena sredstva su, kako su naveli, bespovratna.

Iz SPUCG kazali su da stipendije „Studentske solidarnosti” dodjeljuju po treći put.

– Projekat „Studentska solidarnost” realizuje se sa ciljem da pomogne studentima koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, a koji su tokom studija postigli zavidne rezultate i iskazuju veliki stepen u studentskom, humanitarnom, građanskom, sportskom aktivizmu – kaže se u saopštenju.

Iz SPUCG rekli su da je dosadašnji iznos od 300 eura, koji se dodjeljivao studentu dobitniku stipendije, uvećan na 400 eura shodno odluci Skupštine te krovne studentske organizacije.

To je, kako su naveli, adekvatan odgovor na povećanje troškova života i svih obaveza koje imaju studenti tokom studiranja.

– SPUCG je u prethodnoj godini organizovao i sproveo niz sličnih aktivnosti, a u ovoj jedan od značajnijih ciljeva je pokazivanje solidarnosti, humanosti i zajedništva kroz različite projekte i aktivnosti – kaže se u saopštenju.

Iz SPUCG kazali su da pravo prijave na konkurs za dodjelu stipendije ima student UCG, ako on i/ili član njegove porodice ostvaruje pravo na socijalno
primanje kod Centra za socijalni rad.

Uslov je, kako su naveli, i da student doprinosi studentskom/građanskom aktivizmu, sportu ili kulturi, kroz rad u studentskim organizacijama, nevladinom (NVO) sektoru, ili učešćem u takmičenjima i manifestacijama iz oblasti kulture i sporta.

– Uz prijavu, kandidati obavezno dostavljaju potvrdu o studiranju, o doprinosu studentskom/građanskom aktivizmu od studentske organizacije ili NVO sektora, potvrdu Centra za socijalni rad iz opštine prebivališta i dokaz o rezultatu ostvarenom na sportskom takmičenju – kaže se u saopštenju.

Prijave na konkurs se podnose radnim danima od deset do 13 sati, zaključno sa 2. februarom u 13 sati.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve