Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

Đukanović: Božović ostavlja za sobom dubok trag u naučnoj zajednici cijelog regiona

Bivši predsjednik Crne Gore uputio telegram saučešća

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti profesora Ratka Božovića, njegovoj porodici.

“Poštovana porodice Božović, Iskreno me rastužila vijest o smrti vašeg supruga i oca, uvaženog profesora Ratka Božovića. Profesor Božović ostavlja za sobom dubok trag u naučnoj zajednici Srbije, i njegove Crne Gore, cijelog regiona, kao jedan od najvećih intelektualaca na ovim prostorima”, naveo je Đukanović u telegramu.

Bivši predsjednik Crne Gore kazao je da Ratka će kao cijenjenog sociologa, vrsnog eruditu i omiljenog profesora pamtiti njegove kolege, brojne generacije studenata, i šira javnost, svi koji su bili u prilici da slušaju, čitaju i uče iz njegove ogromne riznice znanja.

“Ja ću ga pamtiti kao dragocjenog sagovornika i objektivnog analitičara svih važnih društveno-političkih kretanja u novijoj istoriji, uvijek senzibilnog i pažljivog prema crnogorskim nacionalnim interesima. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, poručio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve