Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Diandra Kočan iz Ulcinja najbolja mlada ekoreporterka na svijetu

U Kraljevini Maroko, u glavnom gadu Rabatu, proglašeni su najbolji mladi ekoreporteri koji su dali najveći doprinos lokalnoj zajednici i čije su aktivnosti imale najveći uticaj na donosioce odluka u oblasti unapređivanja životne sredine

Diandra Kočan iz JU SMŠ “Bratstvo-jedinstvo” Ulcinj osvojila je prvo mjesto na svijetu u takmičenju 40 država koje sprovode program Mladi ekoreporteri (YRE) u marokanskom Rabatu.

Kako je istaknuto iz Zavoda za školstvo, na godišnjem sastanku nacionalnih koordinatora obrazovnih programa Fondacije za zaštitu životne sredine (FEE) u Kraljevini Maroko, u glavnom gadu Rabatu, proglašeni su najbolji mladi ekoreporteri koji su dali najveći doprinos lokalnoj zajednici i čije su aktivnosti imale najveći uticaj na donosioce odluka u oblasti unapređivanja životne sredine.

“Diandra je sa Harisom Kočanom i Editom Kovačević bila pobjednik nacionalnog takmičenja Mladih ekoreportera 2021. godine, a njihov video “Zaboravljena knjeginja Jadrana” bio je u finalu međunarodnog konkursa Young Reporters for the Environment”, saopšteno je iz Zavoda za školstvo Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve