Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

Devet osoba će odgovarati zbog nereda na fudbalskoj utakmici Dečić – Budućnost

Službenici podgoričke policije su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, identifikovali i procesuirali devet osoba zbog sukoba navijača na fudbalskoj utakmici Dečić – Budućnost

Devet osoba će odgovarati zbog nereda na fudbalskoj utakmici Dečić – Budućnost, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici podgoričke policije su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, identifikovali i procesuirali devet osoba zbog sukoba navijača na fudbalskoj utakmici Dečić – Budućnost.

Iz Uprave policije podsjećaju da je na navedenoj fudbalskoj utakmici koja je se igrala 5. marta u 14 časova na stadionu FK „Dečić“ u Tuzima u 17. minutu došlo je do sukoba dvije grupe navijača, na način što je došlo do međusobnog gađanja plastičnim stolicama, kamenicama i drugim predmetima.

“Prilikom sukoba između dvije navijačke grupe pet osoba je zadobilo povrede od kojih je jedno lice maloljetno. Zbog počinjenog prekšaja iz člana 23 Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim pripredbama prekršajne prijave su podnijete protiv M.V. (27), R.C. (55), N.Đ. (28), L.D. (49), Š.R. (28),S.R. (24), M.Ć. (24), D.R. (31) i A.G. (22). Navedena lica su privedena pred nadležnim sudom u Podgorici”, saopštili su iz UP.

Lice L.D. se, kako dodaju, tereti i za krivično djelo, te je on uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu i on će danas uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom državnom tužilaštvu.

“Preduzimaju se dalje intenzivne policijsko – tužilačke mjere i radnje u cilju procesuiranja ostalih identifikovanih lica koja su narušavala javni red i mir na navedenoj fudbalskoj utakmici”, zaključuju iz Uprave policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve