Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Dan žalosti u Baru

Poručuju da će lokalna uprava biti na raspolaganju da u mjeri mogućeg pruži pomoć svima koji su pretrpjeli gubitke kako bi se makar djelimično ublažile posljedice ove tragedije

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević proglasio je 16. februar za Dan žalosti u opštini Bar povodom tragičnog događaja, požara u stambenim objektima u naselju ispod Volujice u kojem je stradalo više osoba, saopšteno je iz barske Opštine. U požaru koji je juče izbio u naselju ispod Volujice nastradalo je dvoje djece, djevojka i jedna starija osoba.

“Duboko potrešeni viješću o stradalima u požaru koji je juče u ranim jutarnjim časovima zahvatio stambene objekte u naselju ispod Volujice, ovim aktom želimo izraziti iskreno saučešće porodicama žrtava i cijeloj zajednici koja je pogođena ovom neizmjerno velikom tragedijom. Opština Bar će dati maksimalan doprinos preduzimanju koraka ka unaprjeđenju preventivnih mjera kako bi se osigurala sigurnost naših građana. S tim u vezi, formiran je tim koji prati situaciju i predlaže dalje korake koje treba preduzeti”, navode iz Opštine Bar.

Poručuju da će lokalna uprava biti na raspolaganju da u mjeri mogućeg pruži pomoć svima koji su pretrpjeli gubitke kako bi se makar djelimično ublažile posljedice ove tragedije.

“Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Bar, javnim preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na teritoriji barske opštine. Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti. Lokalni javni emiter Radio Bar će svoj program prilagoditi obilježavanju dana žalosti, emitovanjem programa koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju ovog dana”, zaključuju u barskoj Opštini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve