Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Damjanović akademicima CANU poklonio budilnik da se probude iz zimskog sna

On je video poruci kojom se obratio akademicima kazao da je neshvatljivo da oni i akademija od kada su krenuli napadi na Crnu Goru nemaju stav po nijednom važnom pitanju

Aleksandar Damjanović je akademicima Crnogorske akademije nauka i umjetnosti poklonio sat budilnik da se probude iz dubokog zimskog sna.

On je video poruci kojom se obratio akademicima kazao da je neshvatljivo da oni i akademija od kada su krenuli napadi na Crnu Goru nemaju stav po nijednom važnom pitanju.

”Ćutali su kada je negatoru crnogorske nacije Milutinu Mićoviću dodijeljena nagrada Miroslavljevo jevandjelje. Nijesu imali stav po pitanju pokušaja rušenja građanskog konceta Crne Gore i satanizacije crnogorskog identiteta.

Nijesu se oglasili kada je od Crne Gore otimana kulturna baština i kada je iznešen prijedlog štetnog po našu državu temeljnog ugovora”, dodao je.

Damjanović im je poručio da ako su patriote se oglase i ako odnos prema Crnoj Gori ne gledaju iz ugla sopstvenog novčanika.

On je iz kritike koju je uputio CANU izuzeo akademike Zuvdiju Hodzića, Šerba Rastodera, Vukića Pulevićavi Dimitriju Popovića koji su za razliku od svojih kolega stali u odbranu Crne Gore.

Damjanović je kazao da je krajnje vrijeme da crnogorska javnost čuje boju glasa akademika članova CANU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miodrag D. BAJKOVIĆ
28.02.2022-13:47 13:47

S J A J N O !!!
B R A V O !!!