Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Crveni krst Crne Gore izvršio prenos sredstava za pomoć stanovništvu Turske i Sirije

Akcija prikupljanja pomoći završena je 31. maja

Crveni krst Crne Gore je izvršio prenos preostalih prikupljenih sredstava u ukupnom iznosu od 32.980 eura: Crvenom polumjesecu Turske direktno je preneseno 16.490 eura, dok je isti iznos uplaćen u apel Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca za Sirijski Crveni polumjesec, saopšteno je iz CKCG.

“Podsjećamo da je Crveni krst Crne Gore, 7. februara ove godine, u saradnji sa mobilnim operaterima Telekom, One i M-tel, aktivirao sms broj 15888 za potrebe uplate pomoći stanovništvu Turske i Sirije koje je pogođeno razornim zemljotresom. Takođe, istim povodom, Crveni krst Crne Gore je započeo i prikupljanje sredstava za pomoć pogođenom stanovništvu putem žiro-računa 320-5188-31 kod Hipotekarne banke”, navodi se u saopštenju.

Akcija prikupljanja pomoći završena je 31. maja.

“Od početka akcije do danas, Crveni krst Crne Gore je prikupio ukupno 372,132.43 eura, od čega je 186.066,21 eura uplaćeno direktno Turskom Crvenom polumjesecu, a 186.066,21 eura u apel Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca za pomoć Crvenom polumjesecu Sirije”, stoji u saopštenju.

Iz CKCG su zahvalili svim građanima, kao i privrednim i drugim subjektima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i učinili da još jednom kao društvo budemo humani kada je najpotrebnije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve