Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorsko bespuće

Nekome je evidentno trn u oku slobodna i nezavisna Crna Gora, zato su gotovo pola njenog stanovništva i bezmalo ceo jedan komšijski lažni brat toliko zapeli da slome budućnost naroda koji im kvari sreću i ideal "srpskog sveta". Najradije bi da ukinu i preimenuju Crnogorce. No pasaran.

Piše: Milutin L. Cerović

Crna Gora je zaista bila pred vratima evropskog civilizovanog sveta pre pola decenije.

Nekim volšebnim čudom pola Crne Gore se iznenada odlučilo da skrene sa tog puta u samo bespuće srednjeg veka, u pseudoverske i babske priče o raju posle ovozemaljskog  života.

Naprosto tesna crnogorska većina je poverovala da je bolje verovati u guslarske tuđe pesme i izmišljene epske junake svojih komšija, nego u svoje rođene i dokazane borce za slobodu.

Dok je ceo zapadni slobodarski svet krenuo jednim definisanim levim putem koji daje rezultate, Crna Gora se preko noći prešaltovala i poslušala retrogradne tuđe popove i krenula suprotnim anticivilizacijskim desnim putem.

Inače taj put vodi direktno prema dokazanim despotskim režimima gde su ljudska prava manja nego životinjska.

Mnogi su zaboravili da su Crna Gora i sami Crnogorci bili jedni od najblistavijih i najvećih pobednika na Balkanu u Drugom svetskom ratu, gde je ta mala država, dala brojčano najviše narodnih heroja i boraca u odnosu na njenu teritorijalnu veličinu i broj stanovnika.

I sada je Crna Gora odlučila da sve te pobede baci niz rijeku što bi rekao stih jedne pjesme grupe “Indexi” iz Sarajeva.

Za neverovati je danas, da ničim izazvana Crna Gora hoće da se avanturistički priključi poraženim snagama iz poslednjeg svetskog rata – čitaj poraženim četnicima.

Istine radi to su oni koji su pobili više antifašističkih Crnogoraca nego bilo ko u poslednjih 1000 godina.

Postavlja se stoga jedno suvislo pitanje, za čije babino zdravlje sve to gore Crna Gora trenutno radi?

Da li je zdravlje te tuđe komšijske babe Simane zaista vrednije i važnije od samostalne, državotvorne Crne Gore koju neki žele da satru i odvedu je u daleki paleolit?

Nekome je evidentno trn u oku slobodna i nezavisna Crna Gora, zato su gotovo pola njenog stanovništva i bezmalo ceo jedan komšijski lažni brat toliko zapeli da slome budućnost naroda koji im kvari sreću i ideal “srpskog sveta”. Najradije bi da ukinu i preimenuju Crnogorce. No pasaran.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
23.04.2024-08:37 08:37

tako je KUĆO CEROVIĆ !
Srbija i dalje “rga “svim silama -izgleda i dalje su ugroženi Srbi u CG…nikako da izađu iz tog stanja .Reče vučic /onomad ,kad se osvetise Katani/ “…hteli su Srbe da osude za drzavni udar …”

dragan
23.04.2024-13:16 13:16

Svaka cast Gospodine. Respekt.

HN Calling
23.04.2024-13:40 13:40

Јуначка кућо Церовићу,заборавио си написати да су се Црногорци посебно истакли
као иследници на Голом Отоку на челу са Јовом Капичићем,налогодавцу убиства Крста Зрнова.

Backovic E.
23.04.2024-14:01 14:01

Tako je Cerovicu kuco plemenita!!! No pasaran!!

Backovic E.
23.04.2024-15:29 15:29

Goli otok!! Izolacije pristalica Staljina i staljinizma. Da li je tamo bilo torture i zlostavljanja! Bilo je!! Da li je to za osudu, naravno da jeste. Da li je bilo politickog opredjeljenja da se vrse zlostavljanja, nije!! Da li je drzava imala pravo da se brani, imala je’!! Da li se kroz pojedinacne ideoloske drame citav taj slucaj generalno dramatizuje, dez dileme da!! Sta bi bilo da je staljinizam prodro u zemlju……imali bi ne samo na stoine golih otoka, imali bi klasicne ozloglasene gulage. Jesu li informbirovci to htjeli………?!

Anonymous
23.04.2024-21:47 21:47

Scaka cast…vala si pogodio…sto bi rekli cetinjani…ka u pr.no…
Mora da si debrlo obrazovan kad goli otok stavi u navedeni kontekst.. ziv bio i procitaj nesto…

Филип
24.04.2024-10:54 10:54

Лијеви пут Европе који даје резултате…. исти ти резултати лијевог пута цивилизоване Еропе: легализација педофилије, легализација трансџенд идеологија, уништавање породице, традиција, легализација гријеха и сваког другог понашања којег би се свачији ђед и баба застарели.
Овај који ово писе је НАТО полтрони и плаћеник који има задатак да оваквим спиновањем трује умове и младих и старих људи.