Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Cetinjanin optužen da je maskiran kapom i maskom, uz prijetnju puškom iz banke ukrao preko 5.700 eura

Prema navodima optužnice, pljačka se dogodila 29. novembra prošle godine, oko 14,35 časova, u poslovnici CKB banke, odakle je Cetinjanin ukrao 5.749 eura

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Cetinjanina M. R. zbog oružane pljačke CKB banke u Prijestonici krajem novembra prošle godine.

Prema navodima optužnice, pljačka se dogodila 29. novembra prošle godine, oko 14,35 časova, u poslovnici CKB banke, odakle je Cetinjanin ukrao 5.749 eura.

On je, kako se ističe u optužnici, upao u poslovnicu banke, maskiran sa kapom na glavi i zaštitnom maskom na licu. U ruci je držao oružje, nalik na automatsku pušku nepoznate marke i tipa.

Tom prilikom je, dodaje se, viknuo “Ovo je pljačka ruke u vis, vadite pare“, a zatim prišao do radnika obezbjeđenja uperivši oružje prema njemu sa namjerom da ga zaplaši kako mu ne bi oduzeo oružje. Radnik je, ističe se u optužnici, iz straha pobjegao.

Cetinjanin je nakon toga polomio staklena vrata i ušao iza pulta, tražio od radnice banke J. V. da mu preda novac, govoreći joj “Vadi pare, daj mi pare“.

Zatim je, dodaje se, došao do M. M. koju je dohvatio za ruke i izvukao van stola pod koji se sakrila i otvorio ladicu iz koje je uzeo kartonsku kutiju u kojoj se nalazio novac i praznu metalnu
kutiju koja služi za prenos novca od blagajne do trezora.

Nakon toga je pobjegao.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve