Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Budva: Zbog izazivanja opšte opasnosti i nasilničkog ponašanja uhapšene dvije osobe

Policija je brzo utvrdila da je u ovom događaju učestvovao i Z.M. (47) iz Budve za kojeg je policija došla do sumnje da je upotrebom vatrenog oružja ranio A.V.

Budvanska policija uhapsila je A.V. (27) iz Berana i Z.M. (47) iz Budve zbog izazivanja opšte opasnosti i nasilničkog ponašanja, saopštila je Uprava policije.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva obaviješteni su juče oko 10.00 časova da je na autobuskoj stanici u tom gradu došlo do fizičkog sukoba dvije nepoznate osobe nakon čega se jedna od njih udaljila sa lica mjesta. U prostorijama Hitne medicinske pomoći Budva policijski službenici su zatekli A.V. (27) iz Berana, sa povredom u predjelu stomaka, nanijetu vatrenim oružjem i on je transportovan u Opštu bolnicu u Kotoru”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je brzo utvrdila da je u ovom događaju učestvovao i Z.M. (47) iz Budve za kojeg je policija došla do sumnje da je upotrebom vatrenog oružja ranio A.V.

“Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio dalje preduzimanje mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica predmetnog događaja.
Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti pripadnici budvanske policije prikupili su obavještenja od Z.M. i A.V. kao i od očevidaca događaja, pronašli su i utvrdili da je oružje koje je upotrijebljeno pištolj koji koristi gumene metke, te o svemu povratno informisali postupajućeg tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon čega je sa predmetom upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru”, kazali su iz policije.

Osnovni državni tužilac se izjasnio da se u radnjama Z.M stiču elementi krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, kao i da se uhapsi. Osim toga, izjasnio se da se i u radnjama A.V. stiču elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, i to, krivičnog djela nasilničko ponašanje na štetu Z.M. budući da je policija došla do saznanja da je A.V. zajedno sa J.R. iz Berana prethodne večeri fizički napao Z.M. ispred jednog ugostiteljskog objekta u Budvi.

A.V. je uhapšen, dok za J.R. policija traga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve