Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Budva: Uhapšen Aleksandar Brković, kod njega pronađen pištolj sa municijom

Broković je odveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva i od njega je uzeta izjava

Policija u Budvi uhapisla je Aleksandra Brkovića (51) jer je kod njega pronađen pištolj marke „ČZ“ sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije.

“Budvanska policija je kontrolama ugostiteljskih objekata, između ostalog, zatekla i izvršila kontrolu osam operativno interesantnih lica i dva pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. Pregledom lica A.B. (51) iz Budve službenici policije su pronašli i oduzeli pištolj marke „ČZ“ sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije, u ilegalnom posjedu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Broković je odveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva i od njega je uzeta izjava.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se A.B. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija”, kazali su iz Uprave policije.

Oduzeto oružje i municija biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su prethodne dvije noći sproveli ciljane kontrole sedam ugostiteljskih objekata u kojima borave operativno interesantna lica, a shodno planskim aktivnostima Sektora za borbu protiv kriminala, koje će se sprovoditi kontinuirano širom Crne Gore zajedno sa službenicima organizacionih jedinicama policije na regionalnom i lokalnom nivou, sve u cilju stvaranja još bezbjednijeg ambijenta za građane koji žive ili borave u našoj državi”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve