BS: Veliko zadovoljstvo današnjom presudom zločincu Karadžiću

Bošnjačka stranka smatra da je današnja presuda Radovanu Karadžiću konačna i nepobitna potvrda zločinačkog udruživanja tadašnjih predstavnika vlasti Republike Srbije

Današnja presuda Radovanu Karadžiću postavila je temelje za utvrđivanje istorijskih činjenica rata na prostoru BiH, dok je porodicama žrtava napokon donijela mir i satisfakciju, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

“Bošnjačka stranka smatra da je presuda Karadžiću konačna i nepobitna potvrda zločinačkog udruživanja tadašnjih predstavnika vlasti Republike Srpske i Republike Srbije.

Nadamo se da će ovom presudom pojedini opozicioni političari u Crnoj Gori i državnici u region prestati da osporavaju istorijske činjenice, negiraju genocid u Srebrenici, opsadu i granatiranje Sarajeva, koje je trajala gotovo 4 godine, masakar na pijaci u Markalama i ostale zločine zbog kojih su stradalo na desetine hiljada nedužnih civila sirom BiH.

Ova, kao i ranije presude za ratne zločine ne treba doživljavati kao presudu srpskom narodu već projketu koji je vođen iz Srbije a sprovođen iz Republike Srpske”, navode u saopštenju.

Komentari

avatar