Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

BS: Nadležni da ispitaju detalje sa snimka iz Bara, svaki vid diskriminacije po vjerskoj osnovi neprihvatljiv

Prema njihovim riječima, u tom smislu ponašanje osobe sa video snimka protivno je Ustavu i zakonima Crne Gore

Opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar pozvao je nadležne organe, policiju i tužilaštvo, da ispitaju sve okolnosti događaja koji se desio na plaži Utjeha u Opštini Bar, gdje se, kako pokazuje snimak koji se širi društvenim mrežama, a koji su objavili i brojni mediji u Crnoj Gori i regionu, vidi , kako su kazali, apsolutno neprihvatljivo i diskriminatorsko ponašanje prema jednoj osobi, motivisano, kako se može zaključiti sa snimka, njenom vjerskom pripadnošću.

“Ustavom i zakonima u Crnoj Gori jamče se i štite ljudska prava i slobode i zabranjuje svaki vid posredne i neposredne diskriminacije po bilo kom osnovu, pa i po osnovu vjerske pripadnosti ili bilo koje vrste oblačenja koja predstavlja stvar ličnog izbora, stilskog ili vjerskog svjetonazora, te niko ne može biti diskriminiran ili stigmatiziran po tom osnovu”, istakli su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, u tom smislu ponašanje osobe sa video snimka protivno je Ustavu i zakonima Crne Gore.

“Država Crna Gora mora biti oaza slobode za sve njene građane i goste, bez obzira na bilo kakvu razliku ili lično svojstvo i državni organi moraju na proaktivan način djelovati u pravcu zaštite prava i sloboda koja se jamče Ustavom i zakonima”, navodi se u saopštenju BS Bar.

Pozvali su tužilaštvo i policiju da hitno ispitaju sve okolnosti događaja sa video snimka.

“Da utvrde ima li u ponašanju osobe sa video snimka elementa nekog krivičnog djela ili prekršaja, i da, u skladu sa utvrđenim, preduzmu adekvatne mjere prema eventualnim počiniocima krivičnog djela ili prekršaja i o tome obavijeste javnost”, zaključuje se u saopštenju OO BS Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dusan
07.08.2023-19:31 19:31

Oduzet PLAZE sa privatnih SAPA – to je jedino resenje za turiste da se slobodno mogu na jadranu okupat i leci na svakoj plazi!!

Dusan
07.08.2023-19:58 19:58

Dragi nas TITO nikad nije dozvolijo da sa Drzavnom imovinom -PLAZE- LEZALJKE -MORE da Privatnim Kriminalcima i da se bogate i ponasaju kao svoja svojina -jedino rjesenje Plaza je kao sto jeuradila VLADA- ABAZOVIC sa Trajektima oduzet nasilinicima sve sto je drzavno i ubacit u DRZAVNU SVOJINU !