Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Imamo primjedbe na sporazum Vlade

Naveo je i da su dobili predlog vlade oko povećanja zarada prosvjetnim radnicima.

Predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović kazao je da će se sjednica Glavnog odbora tog sindikata održati u toku dana.

Foto: Miraš Dušević/CdM

Predstavnici Sindikata prosvjete sastali su se danas sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, rečeno je CdM-u iz Kabineta predsjednika države.

“Lijep razgovor. Prodiskutovali smo oko dešavanja proteklih dana”, kazao je nakon sastanka predsjednik Sindikata Radomir Božović.

Predsjednik sindikata je istakao da je Milatović kazao da se Granski kolektivni ugovor mora poštovati.

“Milatović je izjavom pogurao dešavanja od juče”, istakao je Božović.

Naveo je i da su dobili predlog vlade oko povećanja zarada prosvjetnim radnicima.

“Tokom dana ćemo sve znati, jer možda ima par korekcija koje treba riješiti. Sjednica GO biće danas. Imamo par primjedbi na neke predloge, a vezano za zakon o zaradama u javnom sektoru”, istakao je Božović.

Foto: Miraš Dušević/CdM
Foto: Miraš Dušević/CdM

Milatović je prije dva dana apelovao na Vladu da “odgovornije pristupi problemu i da odgovornije uđu u razgovore sa Sindikatom prosvjete”.

Do sastanka dolazi nakon što su sinoć premijer Milojko Spajić i Sindikat prosvjete postigli dogovor o povećanju zarada prosvjetara kako bi prosvjetari prekinuli štrajk.

Foto: Miraš Dušević/CdM
Foto: Miraš Dušević/CdM

Vlada je jutros dostavila Sindikatu prosvjete Sporazum, na osnovu jučerašnjeg dogovora, po kojem će prosvjetarima zarada od 1. jula biti povećana 10 odsto bruto, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto.

Foto: Miraš Dušević/CdM4

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve