Zdravstveno stanje dva pacijenta, koja su juče dovozena u u Opštu bolnicu Meljine, poboljšalo se nakon tretmana u baro komori te ustanove. Kako je saopšteno iz bolnice, dva brata bila su u ozbiljnom stanju nakon trovanja ugljen monoksidom.

foto Bolnica Meljine

I pored primjene konvencionalne terapije stanje oba pacijenta je bilo ozbiljno, posebno kod jednog koji je imao tešku formu trovanja, potvrdio je za Radio Jadran načelnik Odjeljenja za hiperbaričnu medicinu dr Marko Savovski.

“Dva brata su čistila bunar i otrovala se ugljen monoksidom na Vrbanju. Jedan je ostao u nesvjesti, drugi je pokušao da ga izvadi i njega su jedva izvukli. Brzo su reagovali iz Hitne medicinske službe koji su ih transportovali do Meljina i ukazali prvu pomoć”, priča dr Savivski.

Mlađi brat, koji je ostao u bunaru i prvi imao simptome trovanja, bio je jako loše.

“Nije mogao da stoji, da razgovara…U rekordnom vremenu smo okupili ekipu Odjeljenja koja je, inače, 24 sata u pripravnosti za podvodne udese i ovakva stanja. Dežuramo i za Vojsku Crne Gore”, navodi dr Savovski.

Kako kaže, pacijenti su bili u komori sat i sat i po.

“To je bila borba za život. Osoblje ovog Odjeljenja je uspjelo da pacijente izvuče iz krizne situacije kojima su bili blokirani svi vitalni centri.”

Doktor navodi i da će braća na oporavku u komori biti još nekoliko dana.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve