Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Bojović: Kao što svjetlost pobjeđuje tamu, tako će i naša vjera pobijediti nevolju što bi da nas kao prve hrišćane u katakombe sabiju

''Nažalost umjesto da smjerno služimo Bogu i narodu u crkvama i manastirima što podigose Crnogorci u slavu Boga, mi danas svještenstvo crnogorsko poput prvih Hrišćana iz saroga Rima u katakombama i mraku i bez prava što svakom pripada u domu našem koji podigoše Petrovići, sem svjestlosti kandila, svijeća i svjetlosti duša naših druge svjeslosti nema''

Vjerni narode Crnogorski, ovo su dani, kao možda nikad ranije, da se moramo priśetiti i podučiti riječima Gospoda Našeg Isusa Hristosa: Mnogo je blaženije davati nego li uzimati”, saopštio je Episkop ostroško – nikšićki Boris Bojović i vikarni episkop Mitropolita Crnogoskog Mihaila.

“Bogati smo ljubavlju i praštanjem, a puni dostojanstva koje smo dobili u nasleđe od naših vladika crnogorskih koji podigoše i sačuvaše Crkvu našu.

Nažalost umjesto da smjerno služimo Bogu i narodu u crkvama i manastirima što podigose Crnogorci u slavu Boga, mi danas svještenstvo crnogorsko poput prvih Hrišćana iz saroga Rima u katakombama i mraku i bez prava što svakom pripada u domu našem koji podigoše Petrovići, sem svjestlosti kandila, svijeća i svjetlosti duša naših druge svjeslosti nema”, dodaje on.

To je, kako ističe, volja nekih gospodara svjeta drugoga koji nemaju brata u Hristu osim onog koji se samo njima kljanja.

“Mi ćemo svoj Krst na Golgotu iznijeti jer drugog puta do Božijeg nemamo i druge zemlje i drugog naroda do Crnogorskog da im sluzimo nemamo. I kao što svjetlost pobjeđuje tamu tako će i naša vjera pobijediti nevolju i nevoljnike što bi da nas kao prve hrišćane u mrak i katakombe sabiju, mi hodamo u mraku ali nas mrak ne obuzima jer smo pozvani da budemo sinovi svjetlosti!

U ovim danima iskušenja ne smijemo zaboraviti riječi svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca: Preporučujem vi uzajamnu slogu, mili vitezi i čestiti junaci!

Neka Bog blagoslovi narod Crnogorski i sve dobre ljude”, poručio je Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
17.02.2022-15:40 15:40

Svaka ti se pozlatila dobri nas Vladiko:::::)))))

Hermes
17.02.2022-20:46 20:46
Reply to  Ha20

Koliko vjernika toliko kilovata!