Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Bojanić u radnoj posjeti Opštini Nikšić

Bojanić je upoznao sagovornike sa kapitalnim investicijama za opštinu Nikšić koje su predviđene predlogom budžeta Crne Gore za 2022. godinu

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković primili su ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića, generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj Lazara Miljanića, državnog sekretara za energetiku i rudarstvo Marka Perunovića i generalnog direktora Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost Vladimira Durutovića.

Kako su saopštili iz te Opštine, Bojanić je upoznao sagovornike sa kapitalnim investicijama za opštinu Nikšić koje su predviđene predlogom budžeta Crne Gore za 2022. godinu.

“Osim putne infastrukture planirana su ulaganja i u solarne elektrane, vjetroelektrane, sanaciju deponije Mislov do, valorizaciju aerodroma Kapino polje kao i na poboljšanju bezbjednosti saobraćaja. Nikšić kao opština sa najvećom teritorijom u Crnoj Gori ima veliki prostor za ulaganja, a podrška Ministarstva kapitalnih investicija neće izostati”, zaključio je Bojanić.

Kovačević je upoznao ministra i njegove saradnike sa problemima na koje ukazuju građani Nikšića a odnose se na neobezbijeđene pružne prelaze, neadekvatnu putnu infrastrukturu u blizini obrazovnih ustanova i nedovoljno opredijeljene iznose za pojedine kapitalne projekte.

Na sastanku je, kako je saopšteno, bilo riječi i o nedovoljnom broju autobuskih stajališta u Podgorici za autobuske prevoznike koji saobraćaju na relaciji Nikšić-Podgorica.

“Sastanku su prisustvovali i: šef kabineta predsjednika opštine Nikšić Marko Perućica, sekretarka Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica i sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Đorđije Manojlović”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve